Δυναμική με μεστό λόγο και αγάπη για τα κοινά, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισε να κατέβει υποψήφια στον Κεντρικό τομέα της Αττικής με τον Νίκο Χαρδαλιά και την παράταξη «Αττική Μπροστά». Η γνωστή ηθοποιός θα συμμετάσχει ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές με στόχο να βοηθήσει στον τομέα του Πολιτισμού.

Το okmag επικοινώνησε με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου που μας μίλησε για την απόφασή της να ασχοληθεί με τον πολιτικό στίβο και πώς θα τον συνδυάσει με την Τέχνη της, που την υπηρετεί με αφοσίωση όλα αυτά τα χρόνια.

«Το κομμάτι των περιφερειακών εκλογών αφορά άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητά μας»

«Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα δεν το είχα σκεφθεί να ασχοληθώ με τον πολιτικό χώρο. Όταν μου έγινε η πρόταση από τον Νίκο Χαρδαλιά σκέφθηκα ότι θα ήθελα να προσφέρω κι εγώ στα κοινά. Θεώρησα ότι είναι μία πρόκληση για εμένα να συμμετέχω ενεργά στην αυτοδιοίκηση και στην περιφέρεια.

Το κομμάτι των περιφερειακών εκλογών αφορά άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητά μας και πιστεύω πως βάση της εμπειρίας μου στο κομμάτι του Πολιτισμού, κάτι θα μπορούσα να προσφέρω, αν μου δοθεί η ευκαιρία. Σε αυτό το κομμάτι σίγουρα μπορώ να συνεισφέρω, καθώς είναι ένας τομέας που γνωρίζω καλά και υπηρετώ».

Η υποψηφιότητα της παράταξης του Νίκου Χαρδαλιά ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό. Πιστεύετε ότι είναι αρκετός χρόνος για να προετοιμαστείτε;

Πράγματι είναι λίγος ο χρόνος, αλλά θεωρώ ότι έχουν γίνει βήματα ως προς την οργάνωση και έχω φυσικά τη βοήθεια φίλων σε αυτό. Πηγαίνω καθημερινά σε γειτονιές και γνωρίζω κόσμο. Ο Κεντρικός Τομέας στον οποίο και κατεβαίνω υποψήφια έχει πολλούς δήμους, οπότε πρέπει να υπάρξει ενημέρωση από τον κόσμο για όσα τον δυσκολεύουν από κάθε δήμο ξεχωριστά. Αυτό μου δίνει και τη χαρά να συναντηθώ και να επικοινωνήσω με ανθρώπους, γιατί μόνο αν βγεις στον δρόμο μπορείς να αφουγκραστείς τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι από ένα γραφείο. Έτσι, μπορείς να διεισδύσεις στα προβλήματα και να αναζητήσεις λύσεις.

Με δεδομένο ότι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης υπάρχουν και άλλα άτομα που ασχολούνται με την Τέχνη, να θεωρήσουμε πως υπάρχει και κάποια γραμμή για ενίσχυση του πολιτιστικού τομέα;

Το κομμάτι Πολιτισμός υπάρχει στους βασικούς άξονες και στόχους της περιφέρειας. Υπάρχουν προτάσεις για το τι σκέφτεται η περιφέρεια να κάνει για αυτόν τον χώρο και αν ζητηθεί φυσικά η γνώμη μας θα βοηθήσουμε ουσιαστικά. Στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά όμως, υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους χώρους, τα επαγγέλματα και τους δήμους.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εντοπίσουμε τι δεν έχει πάει καλά ως τώρα»

Θεωρείτε ότι στην καθημερινότητα των πολιτών υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να είναι αλλιώς;

Πάρα πολλά χρειάζονται βελτιώσεις, δεν το συζητώ. Δεν ζούμε σε μια τέλεια κοινωνία. Αυτό, άλλωστε, θα ήταν και ουτοπικό. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εντοπίσουμε τι δεν έχει πάει καλά ως τώρα και αυτά τα προβλήματα να καθίσουμε να τα λύσουμε.

Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή στα κοινά θα συνδυάσεις και κάτι στο κομμάτι του θεάτρου;

Εννοείται! Εγώ είμαι στρατευμένη στην Τέχνη μου. θεωρώ ότι αν τα δρομολογήσεις καλά τα πράγματα και τα οργανώσεις, όλα γίνονται.

Διαβάστε επίσης:

Μπέσσυ Αργυράκη: Κατεβαίνει στις εκλογές στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ