Τέσσερις νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές έχει φέρει στη χώρα το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel». Σε πολλές περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τον κόσμο να βλέπει τα σπίτια τους να βυθίζονται στο νερό και τη λάσπη.

Μια από τις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία είναι και ο Βλοχός Καρδίτσας, όπου οι κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στον λόφο, καθώς ο κάμπος πλημμύρισε.

Το okmag επικοινώνησε με τον Κώστα Κρομμύδα, του οποίου οι ανιψιές είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στον Βλοχό Καρδίτσας.

Στον Βλοχό Καρδίτσας 150 άνθρωποι περίπου βρίσκονται αποκλεισμένοι στον λόφο που βρίσκεται η εκκλησία του χωριού διότι από κάτω η εικόνα είναι αυτή που βλέπετε και μου έστειλε μόλις τώρα η ανιψιά μου… Όλα τα σπίτια που βρίσκονται στον κάμπο έχουν ήδη πλημμυρίσει.  Ελπίζω σύντομα κάποιος να πάει να βοηθήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους. 

Posted by Kostas Krommydas on Wednesday, September 6, 2023

«Οι δυο ανιψιές μου είναι πάνω στον λόφο εκεί που είναι τα 100 άτομα μαζεμένα. Είναι εγκλωβισμένες γιατί έφυγαν από το χωριό τους, το Βλοχό Καρδίτσας και έχουν βρει καταφύγιο στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Είναι εγκλωβισμένες μαζί με 100 άτομα και 10 στρατιώτες και εκεί θα μείνουν. Δεν έχει πάει κανένας να τους βοηθήσει», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Κρομμύδας.

Και συνέχισε: «Δεν κινδυνεύουν αλλά είναι εγκλωβισμένοι εκεί αυτοί οι άνθρωποι. Πού θα μείνουν, τι θα γίνει με τα σχολεία, με τα σπίτια που πλημμύρισαν, δεν ξέρουν ακόμη. Ως τώρα, όμως, δεν έχει πάει κανείς να τους βοηθήσει, ούτε νερό δεν τους έχουν πάει.

Η καταστροφή είναι τεράστια, η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη. Μιλάμε για εκατοντάδες σπίτια που δεν θα είναι πια κατοικίσιμα. Πάει αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστραφεί. Ο αδελφός μου δουλεύει στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά και έχει 1,5 μέτρο νερό. Τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει».

Απόγνωση… (Βλοχός Καρδίτσας)

Posted by Kostas Krommydas on Thursday, September 7, 2023

Διαβάστε επίσης:

Θανάσης Βισκαδουράκης στο okmag για τον Βλοχό Καρδίτσας: «Το νερό τα παρέσυρε όλα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ