«Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας επιστρέφει με ένα βιβλίο πιο επίκαιρο από ποτέ που μιλά για τη γυναικεία δύναμη ψυχής, την έμφυλη βία, αλλά και τη συγχώρεση. Ο Κώστας Κρομμύδας έκανε την πρώτη μεγάλη παρουσίαση του βιβλίου του το βράδυ της Πέμπτης 4 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά του ήταν η σύζυγός του και συγγραφέας, Μαρίνα Γιώτη, η κόρη τους, Βαΐα, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και πολλοί ακόμη.

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ο Κώστας Κρομμύδας μίλησε για την πρωταγωνίστριά του, τη Μενεξιά, τη θέση της ρεμπέτισσας γυναίκας, αλλά και τα περιστατικά έμφυλης βίας. Το βιβλίο του πιο επίκαιρο από ποτέ καταπιάνεται με θέματα που βασάνιζαν την ελληνική κοινωνία τόσο τη δεκαετία του ’50 που διαδραματίζεται όσο και σήμερα στο 2023.

Η ηρωίδα του είναι μια γυναίκα που δεν θέλησε να υποτάξει την ψυχή της σε άγραφους νόμους. Η Μενεξιά ερωτεύτηκε, πόνεσε, έκλαψε, γονάτισε, αλλά στο τέλος κατάφερε να κοιτάξει τη ζωή από τη μεριά που επέλεξε εκείνη και όχι οι άλλοι. Στάθηκε όρθια και πάλεψε και έδωσε μάχη για να μην επιτρέψει σε κανέναν να της στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.

«Και τελικά κατάλαβα πως η πραγματική αγάπη δεν σε φυλακίζει, αλλά σε κρατά ελεύθερη μέσα στην αγκαλιά της», αναφλερει η ηρωίδα στο βιβλίο.

Τέλος, τη βραδιά έντυσε μουσικά με τη φωνή της η ταλαντούχα Ειρήνη Τουμπάκη.

Eirini Toumpaki B

Posted by Kostas Krommydas on Thursday, May 4, 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ