Οι δυναμικές γυναίκες είναι σε θέση να εμπνεύσουν κοινωνικές αλλαγές και να επηρεάσουν την πορεία της δική τους ζωής, αλλά και των άλλων. Τα χαρακτηριστικά των δυναμικών γυναικών τις κάνουν ικανές να θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους και ικανούς να κατακτήσουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους. Μια από αυτές είναι η Γιώτα Παναγιωτοπούλου, η σύζυγος του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.

Η Γιώτα Παναγιωτοπούλου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιλάει στην ON time και τη Σάσα Σταμάτη για τον άνδρα της ζωής της, τις δύσκολες στιγμές που χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο, αλλά και τη μεγάλη αδυναμία της, την κόρη τους, Δήμητρα.

«Αν έπρεπε ξανά να επιλέξω τον πατέρα του παιδιού μου, θα ήταν αυτός. Ο Νίκος για μένα είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Είναι το καταφύγιό μου. Είναι ο άνθρωπος που με γεμίζει στα δύσκολα. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θέλω να απευθυνθώ όταν μου συμβαίνει κάτι είτε καλό είτε καλό. Φυσικά και έχω άγχος για την Κυριακή, γιατί οτιδήποτε και αν φαίνεται, πρέπει να αποτυπωθεί και στην κάλπη» λέει χαρακτηριστικά.

Η ίδια, που βρίσκεται πάντα και παντού στο πλευρό του συζύγου της, μας μιλάει για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο νοσοκομείο, όταν χρειάστηκε να βάλει stent.

«Ήταν η χειρότερη και η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Τη μέρα που έγινε η εισαγωγή στο νοσοκομείο, είχαμε Covid κι εγώ και η κόρη μου και δεν μπορούσαμε να τον δούμε. Προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμη, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, γιατί ήταν μπροστά και το παιδί. Αλλά ηρέμησα όταν μίλησα τηλεφωνικά μαζί του και με το γιατρό του. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν: “Μην ανησυχήσεις, ο Νίκος αισθάνθηκε μια αδιαθεσία”. Ένιωσα απελπισία. Δεν το έχω νιώσει ποτέ αυτό το συναίσθημα στη ζωή μου».

Η γνωριμία τους

Η Γιώτα και ο Νίκος παντρεύτηκαν το 2011 στο εκκλησάκι του «Island» με κουμπάρα τη δημοσιογράφο Πωλίνα Τόλη. Είναι μαζί δεκατρία χρόνια και γνωρίστηκαν όταν εκείνος πήγε στο γυμναστήριο που διατηρούσε η ξανθιά καλλονή στον Βύρωνα, στο πλαίσιο μιας δράσης που αφορούσε την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας. Εκεί έγινε η πρώτη επαφή. Έχουν μία κόρη, τη Δήμητρα, που είναι έντεκα ετών και πηγαίνει στην ΣΤ΄ δημοτικού, αλλά και την Ιωάννα, από τον πρώτο γάμου του Νίκου, που είναι σήμερα 22 ετών και τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Η Γιώτα Χαρδαλιά είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης πάνω στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, και διατηρεί επιχείρηση από το 2004. Έχει έναν πολυχώρο, που ονομάζεται «Point of you», και περιλαμβάνει γυμναστήριο, κέντρο αισθητικής και κατάστημα παιδικής και αθλητικής ένδυσης. Η Γιώτα είχε ασχοληθεί με τα κοινά στο παρελθόν, αφού από φοιτήτρια κιόλας ήταν πρόεδρος του ΔΣ φοιτητών στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Στη συνέχεια έγινε δημοτική σύμβουλος στο δήμο Βύρωνα και μετά εκλέχτηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, υπεύθυνη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Φωτογραφιες: NDP

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ