Η Ελένη Ψυχούλη μίλησε στη κάμερα του «Mega Καλημέρα» και αναφέρθηκε σε αυτά που βίωσε με τις πλημμύρες στο Πήλιο το πρωί της Δευτέρας.

Πολλά σπίτια έχουν «χαθεί» κάτω από το νερό, ζώα έχουν πεθάνει και για πάρα πολλές ώρες ο κόσμος δεν είχε νερό και φαγητό στον Βόλο και στην Καρδίτσα. Για να μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος, πήγαιναν σε σπίτια με βάρκες.

Συγκεκριμένα, περιέργραψε όσα βίωσε λέγοντας ότι: «Όσο περνούν οι μέρες, είναι φοβερές οι προσωπικές ιστορίες που ακούμε. Είναι απίστευτες ιστορίες, ιστορίες καταστροφής, που ο καθένας τις βιώνει διαφορετικά, δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχει ένα προσωπικό δράμα παντού.

Αυτό που έζησα, δεν ήταν μία στιγμή. Ήταν 15 ώρες ασταμάτητης βροχής. Όταν ζεις αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο δεν μπορείς να το μεταφέρεις στον άλλο και τώρα ο κόσμος μας κάνει άσχετες ερωτήσεις γιατί δεν το έζησε αυτό. Η αίσθηση είναι σαν να είσαι στο βυθό της θάλασσας. Ήμουν μόνη μου σε ένα σπιτάκι στο βουνό, απομονωμένο από το υπόλοιπο χωριό και επειδή είχα και ύψος μπορούσα να δω όταν καθάριζε το σύννεφο. Έβλεπα τα σπίτια που έπεφταν, το ποτάμι που φούσκωνε. Όταν σε πλησιάζει ζεις έναν φόβο θανάτου, ότι τι ώρα θα φουσκώσει το ποτάμι και θα σε πάρει το νερό. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση, δεν μπορείς να αδιαφορήσεις.

Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, δεν ξέρουμε τους κανόνες της φύσης. Κόπηκε το νερό και το ρεύμα κατά το μεσημέρι. Το πιο σημαντικό είναι ότι συνειδητοποιείς ότι καταργείται ο πολιτισμός. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοια. Οι παλιοί ήταν προετοιμασμένοι είχαν έναν φακό, μία λάμπα πετρελαίου. Εμείς κάνουμε τους πολιτισμένους και μόνο πολιτισμός δεν υπάρχει».

Διαβάστε επίσης: Ελένη Ψυχούλη για την κακοκαιρία στον Βόλο: «Αυτή τη στιγμή φτάνει το καραβάκι να μας σώσει»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ