Στην Πλατανιά Πηλίου βρίσκεται η Ελένη Ψυχούλη, η οποία έχει αποκλειστεί στο χωριό της, το οποίο έχει πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.

Ο Βόλος είναι μία από τις πόλεις που μετράει τις πληγές της μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά από τα χωριά του Πηλίου.

Ένα από αυτά είναι και το χωριό της Ελένης Ψυχούλη, η Πλατανιά Πηλίου.

«Το χωριό μου Πλατανιά δεν υπάρχει πια»

Η συγγραφέα μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είστε τυχεροί, μας φέρατε τύχη γιατί αυτή τη στιγμή πλησιάζει το καραβάκι να μας σώσει. Εγώ αυτό που θέλω να πω επειδή ακούγονται μόνο τα μεγάλα χωριά, πρέπει να ξέρετε ότι όλη η ακτογραμμή του Πηλίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Όλη αυτή η ακτογραμμή που είναι και εκτός Παγασητικού έχει καταστραφεί. Το χωριό μου εμένα που είναι η Πλατανιά, απλά δεν υπάρχει. Γκρεμίστηκε το σπίτι του αδερφού μου, έχουν γκρεμιστεί πολλά σπίτια, το ποτάμι έκοψε τις γέφυρες και χώρισε το χωριό στα δύο και ταυτόχρονα οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι.

Όλοι λένε για τη γέφυρα, αλλά μέσα στο μικρό οδικό δίκτυο του Πηλίου όλοι οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι. Είμαστε ξεκομμένοι και οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Όλα αυτά δεν μπορούν να ξαναγίνουν ούτε σε δέκα χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Ψυχούλη: «Η σχέση με μικρότερο είναι μονόδρομος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ