Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε ο σπουδαίος ποιητής και σκηνοθέτης Ροβήρος Μανθούλης. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους οικείους αλλά και σε όσους τον αγάπησαν μέσα από την σταδιοδρομία του.

Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τον αποχαιρέτησαν οι άνθρωποι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας δηλώνοντας «βαθιά θλίψη« για την απώλειά του.

«Για εμάς όλους, εκτός από μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος, συνεργάτης πολύτιμος αλλά πάνω απ΄ όλα φίλος αγαπητός. Μαχητικός, ασυμβίβαστος και αποφασιστικός, στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις μεγάλες μάχες που έδωσε το Φεστιβάλ για την επιβίωσή του. Η αγάπη του για τους νέους ανθρώπους ήταν απέραντη», σημειώνουν σε ανάρτησή τους.

«Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είχε την τιμή να παρουσιάσει το 2006 το μεγαλύτερο μέρος του άγνωστου μέχρι τότε στην Ελλάδα κινηματογραφικού του έργου, με αφιερώματα σε Αθήνα και Πύργο, την έκδοση της πρώτης μονογραφίας «Ροβήρος Μανθούλης, Μια ζωή ταινίες» αλλά και να παρουσιάσει το 2021 το μεγάλο διαδικτυακό αφιέρωμα «Μια Τρίτη Ματιά» με ταινίες του, φωτογραφίες και ανέκδοτα ντοκουμέντα.Όλο αυτό το έργο είναι η μεγάλη παρακαταθήκη του Ροβήρου Μανθούλη που υποσχόμαστε να το διατηρήσουμε ζωντανό για τις γενιές που έρχονται».

Η οικογένεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας νοιώθει βαθιά θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου μας…

Posted by Olympia International Film Festival for Children and Young People on Thursday, April 21, 2022

Ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα φίλων και συνεργατών του στα social media. «Ηταν ο μεγαλύτερος ντοκιμαντερίστας που είχαμε ποτέ. Και ο πιο σπουδαίος ερευνητής που γνώρισα. Μπείτε στο ιντερνετ και δείτε τις συνεντεύξεις του, τις ταινίες του,τα κείμενα του, τα πάντα. Θάπρεπε να πώ πολλά, αλλά έκανες τόσα πολλά, Ροβήρο μου, που δεν χωράνε πουθενά. Σίγουρα θα γίνουν αφιερώματα και στην ΕΡΤ και στο κανάλι της Βουλής» γράφει ένα από αυτά.

21 του Απρίλη σήμερα και ετοιμαζόμουν να γράψω κάτι για τη μέρα εκείνη του 1967 που ο Ροβήρος Μανθούλης παρουσιάζει στο…

Posted by Nikos Theodosiou on Thursday, April 21, 2022

Ροβήρος Μανθούλης, ο καλύτερος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού, σπουδαίος σκηνοθέτης και διανοούμενος. …

Posted by Nikos Graikos on Thursday, April 21, 2022

ΑΠΩΛΕΙΕΣΚοίταξε, τώρα, μέρα που έφυγε ΡΟΒΗΡΟΣ ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ.Μέγας διδάσκαλος και μύστης του Σινεμά, Από τους σπουδαίους…

Posted by Δημήτρης Καπράνος on Thursday, April 21, 2022

Πέθανε ο Ροβήρος Μανθούλης. Και πέθανε 21η Απριλίου! Ναί, με θαυμαστικό. Στις 21 Απριλίου 1967 παιζόταν το "Πρόσωπο με…

Posted by Rena Theologidou on Thursday, April 21, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ