Μεγάλη αποστροφή και συναισθήματα λύπης έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό. Μετά τις τελευταίες συλλύψεις, αλλά και τις αποκαλύψεις για το βιασμό της μικρής και της εκμετάλλευσής της από τον παιδοβιαστή και προαγωγό της η κοινλη γνώμη παραμένει εξοργισμένη. Ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου στέλνει με ανάρτησή του στο Facebook ένα σκληρό μήνυμα κατά των παιδοβιαστών. Και αναφέρεται στο προφητικό σενάριο της σειράς «Τι ψυχή θα παραδόσεις μωρή» 22 χρόνια πριν.

Το γνωστό σίριαλ που προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες το 2000 πραγματευόταν την ιστορία τεσσάρων κοριτσιών που στην ηλικία των 12 χρόνων σε ένα ορφανοτροφείο βιάστηκαν από έναν κατά τα άλλα επιφανή άνδρα. Οι 4 κοπέλες χρόνια μετά αναζητούν εκδίκηση για τα σκοτάδια που εκείνος έφερε στη ζωή τους.

Το σενάριο των Δημήτρη Αποστόλου και Αλέξανδρου Ρήγα μοιάζει προφητικό και πιο επίκαιρο από ποτέ στη σημερινή εποχή.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Αποστόλου κατά των παιδοβιαστών:

«2000… Πριν από 22 χρόνια… Μια τηλεοπτική δουλειά… Το πιο χρυσό μετάλλιο μας! Κι αύριο να πάθω το ξαφνικό και να μην μπορώ να πληκτρολογήσω ξανά… Έστω για αυτά τα 7 επεισόδια θα καμαρώνω και θα ξέρω ότι δεν πέρασα απ’ αυτό τον χώρο απλά για να κάνω τον επαγγελματία. Είναι κάποιοι πόντοι που ψηλώνεις και δεν στους έχει δώσει η φύση, αλλά η αγάπη γι’ αυτή την αχάριστη δουλειά…

Τέσσερα 12χρονα κοριτσάκια βιάζονται από τον διευθυντή του ορφανοτροφείου τους. Ποτέ δεν σταμάτησε η πληγή να αιμορραγεί. Εκείνος έχει φτάσει σε υπέρτατα αξιώματα. Οι πάντες σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του. Αντίστοιχες καταγγελίες και για άλλες κακοποιήσεις έχουν θαφτεί από το σύστημα, που τον επιβραβεύει για την “παιδαγωγική” του προσφορά… Και η επιστροφή του στην Ελλάδα ξυπνάει μνήμες και διάθεση εκδίκησης από τις 4 γυναίκες που θα μάθουν στο πετσί τους την αρχή της ψυχιατρικής για τον βιασμό: μια γυναίκα τον ξεπερνάει σε 87 χρόνια!

Μια ισόβια καταδίκη για ένα έγκλημα που δεν έκαναν, με λίγα λόγια Το μόνο λάθος της σειράς ήταν στο τέλος το αναγκαίο εκ του νόμου “η ιστορία βασίζεται σε μυθοπλασία και όποια σύμπωση με ανθρώπους και καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία”. Ναι, η κοινωνία έπεσε απ’ τα σύννεφα από τη βροχή των παιδεραστών που μας έχει βρωμίσει τη ζωή εδώ και μέρες. Ναι, η κοινωνία δεν τα ξερε αυτά, ήταν προιόντα της καλπάζουσας φαντασίας μας. Ναι, η κοινωνία ήταν αγγελικά φτιαγμένη από τις σπηλιές και εντεύθεν. Αφού εδώ και λίγα χρόνια συμβαίνουν αυτά τα εγκλήματα. Απότοκο της οικονομικής κρισης και της κοινωνικής αποσύνθεσης που έβγαλε στην επιφάνεια όλη αυτή τη μπόχα. Ναι, η κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανασα τις εξελίξεις. Αγωνιά για το τέλος. Θέλω τόσο πολύ να βρίσω, όπως ποτέ πριν…

Άκουσα σήμερα τον Βορίδη να προτείνει επιλεκτικό χημικό ευνουχισμό… Πόσο τρυφερή είναι η δικαιοσύνη όταν θέλει…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ