Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρxου Αθηναίων Χάρη Δούκα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την παράδοση έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος είχε μια θερμή χειραψία και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Χάρη Δούκα.

Εκεί ήταν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γιώργος Καραμέρος.

O Nίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλευρό του ήταν και η σύντροφός του, η Γεωργία Πολυτάνου. H ίδια επέλεξε κόκκινο σύνολο και μαύρο παλτό για την εμφάνισή της.

H εντυπωσιακή διεθνολόγος πόζαρε χαμογελαστή στους φωτογράφους.

Στην τοποθέτησή του ο Χάρης Δούκας είπε «θα είμαι Δήμαρχος όλων των Αθηναίων», τονίζοντας ότι όπως αποδείχτηκε «τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» καθώς με τις μάχες όλων λύνονται τα προβλήματα. «Η ψήφος των Αθηναίων ήταν η υπογραφή σε ένα συμβόλαιο τιμής για την Αθήνα. Να κερδίσουμε ξανά το Δικαίωμα στην Πόλη. Σε μια πόλη φιλική για τους κατοίκους της, ελκυστική για τους επισκέπτες της, φιλόξενη σε οικονομικές δραστηριότητες, βιώσιμη και ανθεκτική στις παγκόσμιες απειλές, σύγχρονη και ανοικτή στις μεγάλες προκλήσεις», υπογράμμισε ο νέος Δήμαρχος ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να συμμετάσχουν στις καθημερινές μάχες και την κυβέρνηση «να μην σχεδιάζει και αποφασίζει ερήμην μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ