Αναστάτωση έχει προκληθεί στους θεατρικούς κύκλους μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος». Ο ηθοποιός αποφάσισε να μείνει εκτός θιάσου μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων. Σύμφωνα με αυτά, αποκλείονται τα νέα μέτρα από τα θέατρα, στα οποία έμπαιναν ως τώρα με rapid test.

Η παράσταση έριξε αυλαία καθώς ο Άρης Σερβετάλης φέρεται να μην δέχεται αυτό τον διαχωρισμό των συμπολιτών του και θεωρεί ότι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στην τέχνη. Το θέατρο Κιβωτός, σε επίσημη ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η παράσταση «αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας».

Τα σχόλια των συναδέλφων του

Η απόφασή τουηθοποιού προκάλεσε φυσικά έντονες αντιδράσεις στο χώρο του θεάτρου. Πολλοί από τους συναδέλφους του πήραν θέση δημόσια εναντίον του. Ανάμεσά τους και η Φαίη Κοκκινοπούλου.

«Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σεζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι», έγραψε ανάμεσα σε άλλα.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» αναφέρθηκε με ενόχληση στον συνάδελφό του, Άρη Σερβετάλη. Τόνισε πως θα επικοινωνήσει προσωπικά και με τον επιχειρηματία του θεάτρου για το τι θα γίνει με τους υπόλοιπους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην παράσταση.

Η τελευταία εξέλιξη

Η παραγωγή της παράστασης «Ρινόκερος» θέλει να μην αφήσει εκτεθειμένους τους υπόλοιιπους ηθοποιούς. Σύμφωνα με τη Lifo, ο παραγωγός Παναγιώτης Γεροδήμος κάνει προσπάθεια να βρει τον αντικαταστάση για του Άρη Σερβετάλη. Μάλιστα, την Τρίτη έγινε εκ νέου σύσκεψη για το θέμα.

Τη διανομή της παράστασης συμπληρώνουν οι Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Νούσης, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη και Αναστασία Κελέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ