Ο Άρης Σερβετάλης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος». Ο γνωστός ηθοποιός αποχώρησε από την παράσταση που φιλοξενούσε το θέατρο Κιβωτός, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τα οποία αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, στα οποία έμπαιναν ως τώρα με rapid test.

Ο Άρης Σεβετάλης και η κίνησή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αρκετών συναδέλφων του και «δίχασε» κατά κάποιον τρόπο τον θεατρικό κόσμο, με αντίθετες απόψεις να βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, μέσα από εκπομπές ή τα social media. Οι περισσότεροι μάλιστα τόνισαν που με την αποχώρησή του ο ηθοποιούς άφησε άνεργους τους συναδέλφους του αλλά και όσους εργάζονταν στο θέατρο.

Την ίδια ώρα που οι υπεύθυνοι του θεάτρου ψάχνουν το αντικαταστάτη του Άρη προκειμένου να ανέβει ξανά η παράσταση, ο ηθοποιός απαντά σε όλα αυτά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εξηγώντας για ποιο λόγο έπραξε με αυτόν τον τρόπο.

Η απάντησή του

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα.Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μια κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχειρίζεται σε εμβολιασμένους και μη. Εύχομαι να μας δώσει δύναμη ο Θεός να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν» έγραψε ο Άρης Σερβετάλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ