Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» θα ανέβει στο Εθνικό Θέατρο με τη σφραγίδα του Γιάννη Χουβαρδά. Η παράσταση του ρηξικέλευθου σκηνοθέτη θα ανέβει προς τα Χριστούγεννα, σε μετάφραση Διονύση Καψάλη.

Ο Βασιλιάς Ληρ του Χουβαρδά

Τον Βασιλιά Ληρ, τον δυνατό και θαρραλέο Άγγλο βασιλιά, που η υπερηφάνεια και η αλαζονεία του τον οδήγησαν σε μια τραγική κατάληξη -θέλησε να μοιράσει το βασίλειό του στις 3 κόρες του, ανάλογα με το ποια τον αγαπά επί της ουσίας, και τελικά προδόθηκε από εκείνες- θα ερμηνεύσει ο Λεωνίδας Κακούρης. Η βαθιά και επιβλητική φωνή του εξαιρετικού ηθοποιού θα ακουστεί στο Εθνικό, ερμηνεύοντας τον άρχοντα του σκότους. 

Ο Λεωνίδας Κακούρης.

Στον κατά Χουβαρδά Ληρ θα παίξουν επίσης ο Αργύρης Ξάφης, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ενώ μια από τις κόρες του, θα ερμηνεύσει η Αλεξία Καλτσίκη.

Ποιος σπουδαίος θα σκηνοθετήσει στο Εθνικό

Και μια και μιλήσαμε για το Εθνικό θέατρο, έχουμε μια ακόμη αποκλειστική πληροφορία. Ο Δάσκαλος, όπως λέγεται στο ελληνικό θέατρο, ο σπουδαίος Βασίλης Παπαβασιλείου θα σκηνοθετήσει μια παράσταση την χρονιά που έρχεται. Αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο νέο!

Να σημειώσουμε ότι αυτόν τον μήνα ο Βασίλης Παπαβασιλείου εμφανίζεται 2 ημέρες την εβδομάδα (στην παράσταση των 20:30 κάθε Σαββάτου & 19:00 κάθε Κυριακής) στην sold-out παράσταση του Νίκου Καραθάνου «Μια νύχτα στην Επίδαυρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ