Τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης με τους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου να δίνουν το «παρών». Αρκετοί από αυτούς είχαν μόλις επιστρέφει από το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Εύη Καλογηροπούλου

Η Εύη Καλογεροπούλου είδε την ταινία της «Ο θρόνος του Ξέρξη», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μαζωνάκη, να βραβεύεται στις Κάννες.

Αμάντα Λιβανού-Εύη Καλογηροπούλου

Πάνος Κούτρας

Ο σκηνοθέτης του Dodo είχε την χαρά να δει την ταινία του να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ. Στο πλευρό του είχε όλους τους συντελεστές της ταινίας του που έδωσαν άρωμα Ελλάδας στο κόκκινο χαλί των Καννών.

«Ήταν πολύ συγκινητικό αυτό που ζήσαμε. Είδαμε τη δουλειά που ετοιμάσαμε εδώ και καιρό και όλα αυτό ήταν πολύ ξεχωριστό. Είχαμε θερμή υποδοχή από τους Γάλλους και αισθανθήκαμε μεγάλη συγκίνηση. Όλοι μαζί οι συντελεστές της ταινίας βρεθήκαμε στο Photocol, περπατήσαμε στο κόκκινο χαλί και είδαμε την πρεμιέρα της ταινίας Dodo του Πάνου Κούτρα», είχε δηλώσει η Μαριέλλα Σαββίδου στο okmag μία ημέρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας.

Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη-Πάνος Κούτρας

Γιώργος Πυρπασόπουλος

Έχει έναν μικρό αλλά σημαντικό ρόλο στην ταινία Crimes of The Future του Ντέιβιντ Κρόνεμπερκ και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την εμφάνισή του στην Κρουαζέτ ανάμεσα σε σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς.

«Τι υπέροχο βράδυ! Τι υπέροχη ταινία! Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι με αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους! Δεν είμαι παρά ευγνώμων και ευλογημένος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας καλλιτεχνών αλλά και σπουδαίων ανθρώπων! Σας ευχαριστώ όλους. Ντέιβιντ είσαι μοναδικός», σημείωσε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος για την παρουσία του στις Κάννες.

Το βράδυ της Τετάρτης ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε στα βραβεία Ίρις 2022.

Άριαν Λαμπέντ

Η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου βρέθηκε στα «ελληνικά Όσκαρ» λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των Καννών.

Αριάν Λαμπέντ-Μάκης Παπαδημητρίου

Φωτογραφίες: Έλλη Πoυπουλίδου/NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ