Η Χιλιαδού είναι η παραλία της Εύβοιας που «πρωταγωνιστεί» στην ταινία «Το τρίγωνο της λύπης». Πρόκειται για την ταινία που χάρισε στον Ρούμπεν Έστλουντ τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Είναι μάλιστα ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας για τον Σουηδό σκηνοθέτη που το 2017 είχε κερδίσει και πάλι με την ταινία «Το τετράγωνο». 

Ο σκηνοθέτης μίλησε στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο πέρυσι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για την ταινία και φυσικά αναφέρθηκε στην δημοφιλή παραλία της Εύβοιας. Η συνέντευξή τους προβλήθηκε σήμερα μέσα από την εκπομπή «Ελένη».

«Αναζητούσαμε τοποθεσίες στην Ταϊλάνδη και σκεφτόμασταν στην αρχή να γυρίσουμε την ταινία στην Ταϊλάνδη, επειδή όμως γνωρίζουμε τον Γιώργο που είναι παραγωγός της Heretic FilmProduction, μας είπε ότι θα’ πρεπε να δούμε την παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια», ανέφερε ο Ρούμπεν Έστλουντ.

«Μας έστειλαν μερικές φωτογραφίες και μας ενδιέφεραν πολύ, και πήγα εκεί τον περασμένο Ιούνιο για να δω πώς είναι. Εγώ και η οικογένειά μου. Θεώρησα ότι η παραλία είναι εκπληκτική», συμπλήρωσε.

«Αναζητούσα ένα έρημο νησί, επειδή υπάρχει στην ταινία, που είναι δυνατόν να επιβιώσεις. Οι ντόπιοι στη Χιλιαδού μου είπαν “Αν πέσεις εδώ με αλεξίπτωτο και δεν έχεις τίποτα μαζί σου, θα επιβιώσεις, επειδή μπορείς να βρεις πόσιμο νερό, μούρα, σταφύλια, αγριογούρουνα…” Οπότε ήταν ένα είδος παραδείσου».

Η Χιλιαδού βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια, κατηφορίζοντας το βουνό της Δίρφυς και μετά το χωριό Στρόπωνες. Είναι μία πεντακάθαρη και καταγάλανη παραλία που βλέπει στο Αιγαίο και συχνά με τον αέρα έχει τεράστια κύματα.

Έχει χοντρή άμμο και όσο πλησιάζει κανείς προς τη θάλασσα συναντά βότσαλα ενώ το φυσικό τοπίο της συμπληρώνουν διάσπαρτα βράχια.

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ