Η πριγκίπισσα Σαρλίν επέστρεψε στο Μονακό. Η 44χρονη επέστρεψε στο πριγκιπάτο και επανενώθηκε με την οικογένειά της. Μια ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι αργά το απόγευμα του Σαββάτου επιβεβαίωσε ότι η μητέρα των δίδυμων πρίγκιπα Ζακ και της πριγκίπισσας Γκαμπριέλα επέστρεψε στο σπίτι όπου θα συνεχίσει την «ανάρρωση στο Πριγκιπάτο με τον σύζυγό της και τα παιδιά της στο πλευρό της».

Μετά τα μοναχικά της γενέθλια, αλλά και τους εορτασμούς της ημέρας του Sainte Devote (πολιούχος Άγιος της Κορσικής και του Μονακό) τον περασμένο Ιανουάριο, που έγιναν χωρίς εκείνη, η πριγκίπισσα Σαρλίν βρίσκεται και πάλι με την οικογένειά της στο Μονακό.

Η Σαρλίν νοσηλευόταν σε ελβετική κλινική από τον Νοέμβριο.  Η νοσηλεία της ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή της στο πριγκιπάτο μετά από 10μηνη απουσία στη Νότια Αφρική. Η επιστροφή της στο Μονακό μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας σε ελβετική κλινική, η οποία έγινε φυσικά σε συνεννόηση με τους γιατρούς της, είναι αποτέλεσμα της «ενθαρρυντικής ανάρρωσής της», σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος το προηγούμενο διάστημα χωρίς να διευκρινίζει τα ακριβή αιτία της ασθένειας της πριγκίπισσας Σαρλίν, δήλωσε ότι πάσχει από «συναισθηματική και σωματική εξάντληση». Η επιλογή κλινικής έξω από το Μονακό, όπως είχε πει ο σύζυγός της πρίγκιπας Αλβέρτος, ήταν η προσωπική της απόφαση που υποστηρίχθηκε από τα μέλη της οικογένειας.

Η πριγκίπισσα αναμένεται να αναλάβει και πάλι τα επίσημα καθήκοντά της σταδιακά και μόνο μετά από αρκετές εβδομάδες συνεχούς φροντίδας και ανάπαυσης. Η δήλωση του Παλατιού αναφέρει ότι η επιστροφή της στις δημόσιες εμφανίσεις και τις δεσμεύσεις της θα γίνει «μόλις η υγεία της είναι αρκετά ισχυρή. Το ανακοινωθέν επαναλαμβάνει ότι η πριγκίπισσα ανυπομονεί να περάσει ξανά χρόνο και να συναναστραφεί με τους Μονεγάσκους».

Όπως και με προηγούμενες ανακοινώσεις σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας, η επικοινωνία του παλατιού περιλαμβάνει αίτημα για συνεχή σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας. Η πριγκίπισσα «χρειάζεται ακόμα ειρήνη και ηρεμία, το Πριγκιπικό Ζευγάρι ζητά επομένως να συνεχίσουν να γίνονται σεβαστά η ιδιωτική ζωή και το οικογενειακό τους περιβάλλον», καταλήγει η ανακοίνωση στον Τύπο.

Με πληροφορίες από το People.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ