Ο Γιάννης Φέρτης εκτός από ένας σπουδαίος ηθοποιός υπήρξε και ένας γοητευτικός άνδρας και ένας υπέροχος σύντροφος.

Σήμερα στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη βρέθηκε πλήθος κόσμου και σχεδόν ολόκληρο το ελληνικό θέατρο για να τον τιμήσει και να του πει το τελευταίο αντίο. Ανάμεσα σε αυτούς οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του και που μόνο καλά λόγια και όμορφες αναμνήσεις έχουν για εκείνον.

Μαρίνα Ψάλτη, Μιμή Ντενίση, Ξένια Καλογεροπούλου και Τάνια Τσανακλίδου ήταν εκεί στο στερνό αντίο στον Γιάννη Φέρτη, τον Γιάννη που αγάπησαν και πέρασαν όμορφες στιγμές. Ο ηθοποιός έκαμνε 3 γάμους. Παντρεύτηκε την Ξένια Καλογεροπούλου, τη Μιμή Ντενίση και την Μαρίνα Ψάλτη με την οποία έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο πρώτος γάμος και ο μεγάλος έρωτας με την Ξένια Καλογεροπούλου

Η Ξένια Καλογεροπούλου συντετριμμένη, βρέθηκε στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη με τον οποίο έμεινε παντρεμένη για 8 χρόνια. Από το 1964 έως το 1972.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έχει πει για τον γάμο της με τον Γιάννη Φέρτη: «Περάσαμε πολλά με τον Γιάννη. Και καλά και κακά και θριάμβους και αποτυχίες. “Κάποια στιγμή δε, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μού είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Ε, είπα εντάξει και χωρίσαμε. Αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι.»

Ο δεύτερος γάμος με την Μιμή Ντενίση

Η Μιμή Ντενίση και ο Γιάννης Φέρτης παντρεύτηκαν το 1981 και ο γάμος τους τελείωσε το 1988. Γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην τηλεοπτική σειρά «ο Συμβολαιογράφος» και παντρεύτηκαν στον Ναό της Κρύπτης της Αγίας Φιλοθέης με κουμπάρα τη Νίκη Γουλανδρή. Η Μιμή δεν μπόρεσε να κρατήσει την μεγάλη συγκίνησή της στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη. Την ημέρα που έφυγε από τη ζωή τον αποχαιρέτισε γράφοντας: «Ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου. Αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ό,τι έγινα. Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες αλλά δεν σε αποχαιρετώ. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου! Όπως κι όλοι όσοι σε αγάπησαν. Και είναι πολλοί! Όλο το θέατρο πενθεί για εσένα. Αγαπημένε μου!».

Ο έρωτας με την Τάνια Τσανακλίδου

Ο Γιάννης Φέρτης και η Τάνια Τσανακλίδου έζησαν ένα μεγάλο έρωτα μετά το τέλος του γάμου του με την Ξένια Καλογεροπούλου και όταν χώρισαν έμειναν καλοί φίλοι. Η Τάνια έγραψε για τον Γιάννη Φέρτη την ημέρα του θανάτου του: “Αντίο αγαπημένε μου φίλε. Ήσουν ο πιο έντιμος και υπέροχος άντρας που γνώρισα στη ζωή μου. Καληνύχτα γλυκέ μου πρίγκιπα”.

O γάμος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη

Ο Γιάννης Φέρτης παντρεύτηκε με την Μαρίνα Ψάλτη το 2001 και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του. Μάλιστα ήταν μαζί για 25 ολόκληρα χρόνια. Ήταν η πιο μακροχρόνια σχέση και για τους δυο. Ο Γιάννης Φέρτης είχε πει για την Μαρίνα σε συνέντευξή του: «Γνωριστήκαμε στο θέατρο. Παίξαμε μαζί. Είχαμε γίνει φίλοι και μετά σιγά-σιγά… Ξεκίνησε από φιλία δηλαδή. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που έπαιζε. Και από εκεί και πέρα προχώρησε το πράγμα. Ήμασταν κάποια χρόνια μαζί πριν παντρευτούμε το 2001. Νομίζω είμαστε συνολικά 24 χρόνια μαζί».

O Γιάννης Φέρτης με την Μαρίνα Ψάλτη σε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις τους το 2019

Διαβάστε επίσης: Λύγισε η Μιμή Ντενίση στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ