Σε σκληρό reality έχει μετατραπεί το δικαστήριο της Βιρτζίνια όπου εκδικάζεται η μήνυση του Τζόνι Ντεπ ενάντια στην Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση. Μια δίκη που αναμένεται να διαρκέσει πολλές μέρες ακόμα αλλά έχουμε ήδη σχηματίσει σχηματίσει μια εικόνα, θέλαμε δεν θέλαμε, για την ταραχώδη σχέση του πρώην ζευγαριού.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο ο πρωταγωνιστής της επιτυχίας «πειρατές της Καραϊβικής» κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή, τις συνήθειές του, τις δραστηριότητές του και τις διαπροσωπικές σχέσεις του. Άνοιξε μάλιστα την καρδιά του για το παιδικό του τραύμα που αφορά την κακοποιητική συμπεριφορά της μητέρας του. Και παρόλο που η διαμάχη συνεχίζεται, φαίνεται πως ο Τζόνι Ντεπ «ήδη κέρδισε» την Άμπερ Χερντ.

Γιατί; Γιατί η δίκη έχει δώσει στον Τζόνι Ντεπ την ευκαιρία να παλέψει «για την αλήθεια, την αξιοπρέπεια του ονόματός του και της οικογένειάς του», αναφέρει πηγή από το περιβάλλον του ηθοποιού στο βρετανικό Marie Claire. «Κάποιοι θα αμφισβητήσουν αν θα κερδίσει αλλά το έχει ήδη κάνει. Αν διάλεγε τον δρόμο της σιωπής, θα ήταν πιο εύκολη η ζωή του -αλλά μετά τι; Μπορεί να συνεχίσει μόνο γνωρίζοντας ότι υπήρξε ειλικρινής με τον εαυτό του».

«Το αξιακό σύστημα του Τζόνι περιλαμβάνει αρχές και ειλικρίνεια. Το γεγονός ότι κάποιοι θα αμφισβητήσουν το ότι προχώρησε σε αυτή τη νομική ενέργεια -έχει ρισκάρει πολλά με αυτή- απλά αντανακλά το ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν συμμερίζονται αυτές τις βασικές αρχές».

Η πηγή φαίνεται πως είναι καλός φίλος του χολιγουντιανού σταρ. Άλλωστε ταιριάζει όσο υποστηρίζει με αυτά που έχει δηλώσει δημόσια και ο Τζόνι Ντεπ. Όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα γιατί προχώρησε σε αυτή τη δίκη -που είναι η δεύτερη ενάντια στην Άμπερ Χερντ- είπε: «Ένιωσα την υποχρέωση να με υπερασπιστώ, όχι μόνο για εμένα αλλά και για τα παιδιά μου».

«Ήθελα να καθαρίσω τα παιδιά από αυτό το απαίσιο πράγμα στο οποίο έπρεπε να διαβάζουν για τον πατέρα τους και το οποίο ήταν αναληθές».

Ο Τζόνι Ντεπ έχει δύο παιδιά με την πρώην σύζυγό του Βανέσα Παραντί: την 22χρονη Λίλι Ρόουζ και τον 20χρονο Τζακ.

Μπορεί σε αυτή τη δίκη να διακυβεύεται το «τέλος» της καριέρας του ηθοποιού αλλά φαίνεται πως δεν θα σταματήσει μέχρι να «καθαρίσει» το όνομά του. Ο ίδιος σχολίασε στο δικαστήριο πώς οι φήμες γύρω από το όνομά του έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής τη δουλειά του.

«Είναι πολύ παράξενο όταν τη μία μέρα είσαι η Σταχτοπούτα και έπειτα, 0,6 δευτερόλεπτα μετά είσαι ο Κουασιμόδος», ανέφερε.

«Δεν μου άξιζε αυτό και ούτε στα παιδιά μου και ούτε στους ανθρώπους που με πίστεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Δεν θέλω κανένας από αυτούς τους ανθρώπους να πιστέψει ότι τους έκανα κακό ή ότι ήμουν μια απάτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ