Στο Άγιο Όρος βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα ο Σταμάτης Γαρδέλης. Ο ηθοποιός μετά τη νοσηλεία του και τη βοήθεια που πήρε για την ψυχική του υγεία, έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκε το Μονή Κουτλουμουσίου, κάτι το οποίο συνηθίζει για πολλά χρόνια.

Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και στη Μαρία Βλάχου που επικοινώνησε μαζί του. «Από το 1982 επισκέπτομαι ως προσκυνητής το Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου Χαλκιά, εξάρτημα της σεπτής Μονής Κουτλουμουσίου στις Καρυές του Αγίου Όρους. Για 42 χρόνια τουλάχιστον ο πνευματικός μου στο Ιερό Κελί, με στοργή, αγάπη, υπομονή και σοφία, απαλύνει τις ανησυχίες μου, προστατεύει και συντηρεί παραδόσεις που εξασφαλίζουν την εσωτερική και κοινωνική μας συνοχή, αποτρέποντας την ατραπό της παρακμής και αποσύνθεσης που καινοφανείς δυνάμεις οδηγούν την εποχή μας, εμποδίζοντας την πρόοδο του ανθρώπου. Το Άγιο Όρος θα είναι για εμένα πάντα το ησυχαστήριό μου, η ζωοδόχος πηγή, μια ιδέα πάντα πιο ισχυρή από το περιεχόμενή της», εξήγησε στην εκπομπή ο Σταμάτης Γαρδέλης και έκλεισε με την ευχή: «Ο Θεός μαζί σας!»

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο Σταμάτης Γαρδέλης είχε οδηγηθεί μόνος του στο Δαφνί αναζητώντας βοήθεια αφού είχε κατακλυστεί από σκοτεινές σκέψεις λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ