Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος έχει μια λάμψη στο βλέμμα του και μια απίστευτη ευγένια τόσο στη φυσιογνωμία του όσο και στη συμπεριφορά του. Έγινε γνωστός μέσα σε λίγες μέρες από το ξεκίνημα της δημοφιλούς σειράς «Άγριες Μέλισσες», όπου ερμήνευσε συγκλονιστικά τον Γιάννο Σεβαστό. Πριν όμως από την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, ο Ιωάννης είχε μεγάλη και βραβευμένη θητεία στο θέατρο.

Αυτή την περίοδο ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, πρωταγωνιστεί μαζί με τον Μέμο Μπεγνή και άλλους εκλεκτούς ηθοποιούς στην παράσταση «Μπεντ» στο θέατρο Χώρα και όποιος δεν την έχει δει χάνει μια συγκλονιστική εμπειρία ερμηνείας. Όσο σκληρός και να είναι κάποιος δεν θα μείνει ασυγκίνητος από τον μεγάλο, απαγορευμένο και απελπισμένο έρωτα δυο αντρών σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, μιλάει σήμερα στο okmag για την παράσταση Μπεντ και για το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος της τόσο εκείνος όσο και ο Μέμος Μπεγνής κουβαλάνε μεγάλες πέτρες στη σκηνή για περίπου 55 λεπτά! Αποκαλύπτει ότι στις σχέσεις του είναι δυστυχώς ζηλιάρης αλλά και το μεγάλο του όνειρο που είναι να αποκτήσει οικογένεια. «’Εχω να δώσω τόση αγάπη σε ένα και σε δυο παιδιά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να περιμένω 5 ή 10 χρόνια για να συμβεί αυτό» εξομολογείται στη συνέντευξή του στο okmag που μπορείς να την απολαύσεις ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί.

Oι πέτρες αυτές που κουβαλάτε επί μια ώρα στην παράσταση «Μπεντ» με τον Μέμο Μπεγνή είναι αληθινές; Με συγκίνησαν οι ερμηνείες σας αλλά ανησύχησα και λίγο…

Ναι! Είναι αληθινές. Μας έχουν πει πώς να τις σηκώνουμε σωστά. Το σίγουρο είναι ότι με έχω αποκτήσει ένα πρόβλημα με τη μέση μου το αυχένα και όλο το σώμα μου υποφέρει, αλλά ναι είναι η σκηνοθετική οδηγία. Στο δεύτερο μέρος να κουβαλάμε πέτρες (γέλια)

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια τόσο συγκλονιστική ερωτική σκηνή χωρίς οι ήρωες να ακουμπάνε ο ένας τον άλλο….

Είναι τόσο στο όριο όλο αυτό να μην βγει αστείο… Είμασταν λίγο τρομαγμένοι με τον Μέμο όταν διαβάζαμε το έργο αλλά όλα καλά. Και θυμίζει και λίγο εποχές κορονοϊού που δεν ακουμπούσαμε ο ένας τον άλλον.,., Δεν μου έχει τύχει ποτέ να έχω ένα τόσο ήσυχο κοινό. Μόνο αναφιλητά ακούγονται κάποιες στιγμές.

Έκανες γυμναστική πριν ξεκινήσεις το ρόλο;

Ναι ξεκίνησα γυμναστική τον Ιούνιο γιατί για να παίξεις σ΄αυτή την παράσταση πρέπει να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Έχω αδυνατίσει πολύ ναι γιατί με ρωτάτε όλοι. Γιατί κουβαλάω πέτρες. Ο Μέμος Μπεγνής έχασε 15 κιλά από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν οι πρόβες.

Έχεις νιώσει κάποιες στιγμές στη ζωή σου ότι λυγίζεις;

Ναι σε χωρισμό! Τα παίρνω κατάκαρδα. Τώρα βέβαια έχω γίνει πιο σκληρός. Αλλά μου είναι πολύ δύσκολο, πολύ μαυρίλα. Θέλω να κάθομαι σε ένα καναπέ και να μην κάνω τίποτα.

Είσαι εσύ ο ζηλιάρης στις σχέσεις σου;

Παλιά δεν ήμουν. Όσο μεγαλώνω δυστυχώς θα ψάξω κινητό δυστυχώς. Το έκανα παλιά μετά ηρέμησα. Το κάνω και δεν θέλω είναι πολύ τοξικό αυτό το πράγμα.Το συναίσθημα αυτό ότι θα βρεις κάτι και αυτή η παγωμάρα που σου δημιουργείται σαν να χάνεται ο κόσμος… Δυστυχώς είμαι ζηλιάρης.

Ποιες σειρές βλέπεις φέτος στην τηλεόραση;

Το κάνε ότι κοιμάσαι που μ αρεσε πάρα πολύ και το αυτη η νύχτα μένει που θα έβλεπα τον εαυτό μου κάπου εκεί. Επίσης το Maestro. Τι να πω για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Αυτός ο άνθρωπος είναι πολύτιμος για τον χώρο μας. Εύχομαι να σκίσει στο Netflix.

Θέλεις να κάνεις τηλεόραση ή δεν προλαβαίνεις λόγω της παράστασης

Αυτό μου λέει και ο Μέμος Μπεγνής. Με αυτή τη συγκεκριμένη παράσταση θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνω και τηλεόραση.

Κάνεις όνειρα;

Θα ήθελα να είχα μια οικογένεια. Είτε είμαι παντρεμένος είτε δεν είμαι παντρεμένος. Φαντάζομαι τον εαυτό μου με παιδιά και και να πετύχω στο κομμάτι της δουλειάς μου.

Είχες πει σε μια συνέντευξή σου ότι θέλεις να υιοθετήσεις ένα παιδί…

Εσύ τι λες θα τα καταφέρω στην Ελλάδα του 2022; Δύσκολα. Είναι ευκαρία να αλλάξει η νομοθεσία και η γραφειοκρατία. Να μπορεί ένας άνθρωπος που είναι μόνος του να υιοθετήσει ένα παιδί από τη στιγμή που πληρεί τα κριτήρια. ‘Εχω να δώσω τόση αγάπη σε ένα και σε δυο παιδιά και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να περιμένω 5 ή 10 χρόνια για να συμβεί αυτό!

Λίγα λόγια για την παράσταση Μπεντ στο θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του Μάρτιν Σέρμαν «ΜΠΕΝΤ», που έχει ως βασικό θέμα, τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σ΄ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ανεβαίνει στο θέατρο ΧΩΡΑ, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Σε μια εποχή βίας, κακοποιήσεων και απαξίωσης των αδύναμων, το «ΜΠΕΝΤ», δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρο. Η προκατάληψη, η κατηγοριοποίηση των πολιτών, η φασιστική αντίληψη διαπερνά τομείς της καθημερινής μας ζωής. Τα νεοναζιστικά κινήματα, η έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας καθιστούν το μήνυμα του «ΜΠΕΝΤ» δυνατό και αναγκαίο.

Ο Σέρμαν ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα και μέσα από την αριστοτεχνική του δημιουργία εξάρει την ελευθερία στην καρδιά, στο νου και στο σώμα. Σπρώχνει στο προσκήνιο την ανθρώπινη ύπαρξη και αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης σαν την υπέρτατη δύναμη της ζωής, της επιβίωσης.
Η μέλλουσα παράσταση του έργου αποσκοπεί στο να αναδείξει την διαχρονική του ουσία.

Το ιστορικό πλαίσιο, ο χώρος του Νταχάου, δεν είναι παρά μόνο η σκηνική αφορμή για να ξαναδεί κανείς τα μεγάλα θέματα του ανθρώπου, γυμνά, οριακά και με την απαιτούμενη ειλικρίνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ