Η Ντίνα Νικολάου μίλησε για το πρώτο της ταξίδι στο Παρίσι αλλά και για την μετέπειτα απόφαση να μείνει εκεί στην εκπομπή, «Πρωίαν σε είδον».

Η γνωστή σεφ αποκάλυψε πως μύησε τους Γάλλους στην ελληνική κουζίνα, αναφέροντας: «Λατρεύω να περπατώ στο δρόμο γιατί παρατηρείς. Οι άνθρωποι που έχουμε ανάγκη από δημιουργική σκέψη θες να βλέπεις, να παρατηρείς.

Μπορεί να εμπνευστείς από κάτι που δεν εννοείται. Στη Γαλλία πήγα 12 χρονών φιλοξενούμενος από τον αδερφό του πατέρα μου που ήταν προκομένος άνθρωπος, ήταν ράφτης. Γνωριζόταν με τον μπαμπά του Αλιάγα. Πήγα εκεί γιατί ήταν το δώρο της αγροτικής οικογένειας. Για ένα παιδί αγροτικής οικογένειας, να βρεθεί στο Παρίσι και να βρεθεί ότι ανήκω εκεί; Κανέναν φόβο, καμία αγωνία. Σαν να ήμουν πάντα εκεί».

«Τους Γάλλους τους εκπαιδεύσαμε για το μεγαλείο της ελληνικής κουζίνας. Η σχέση που είχαν οι Παριζιάνοι με την ελληνική κουζίνα ήταν η τουριστική. Αισθανθήκαμε την ανάγκη με την αδερφή μου να δείξουμε τη βάση της ελληνικής κουζίνας. Κάναμε πιάτα και δίπλα είχε την ονομασία της περιοχής που έρχονται. Αυτόματα έχει τον μύθο του, τον τόπο του. Τότε που αρχίσαμε ήταν δύσκολο να φέρουμε ελληνικά προϊόντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ