Η Ναταλία Γερμανού δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Την τελευταία φορά που έκανε μια εφ’ όλης της ύλης εξομολόγηση ήταν στο περιοδικό ΟΚ! τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν ξεκινήσει μια από τις πιο δύσκολες τηλεοπτικές σεζόν. Τότε δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα χρειαστεί να διαχειριστεί κάποεις από τις πιο έντονες διαδικτυακές -και όχι μόνο- επιθέσεις.

Η παρουσιάστρια του Alpha, μίλησε για τις δύο από αυτές τις φορές που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του αγαπημένου της Twitter στην δημοσιογράφο Χρύσα Λύκου και το διαδικτυακό Popaganda. Η πρώτη αφορούσε την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν.

«Έχουν υπάρξει φορές που έκανα λάθος, όπως στον χειρισμό της γυναικοκτονίας της Καρολάιν. Στην υπόθεση αυτή ένιωθα να ακροβατώ διαρκώς σε ένα σχοινί και θεωρώ ότι κάποιες φορές το σχοινί αυτό έσπασε. Έκανα λάθη σε αυτή την υπόθεση, όμως ξέρεις κάτι; Δεν υποστήριξα ποτέ ότι είμαι ένα θεϊκά φτιαγμένο πλάσμα. Δεν φοβάμαι να πω συγγνώμη και να πάρω την ευθύνη», υποστήριξε στη συνέντευξή της η Ναταλία Γερμανού αναφερόμενη στην προβολή μέσα από το «Καλύτερα δε γίνεται» του περιεχομένου από το προσωπικό ημερολόγιο της άτυχης Καρολάιν. Η παρουσιάστρια της εκπομπής είχε απαντήσει και τότε μέσα από το Twitter ότι δεν ήταν δική της η απόφαση να προβληθούν και μάλιστα είχε ζητήσει «συγγνώμη» κάνοντας διαχωρισμό όσον αφορά τη δική της θέση από αυτή του καναλιού.

Η δεύτερη φορά που η Ναταλία Γερμανού είδε την «άγρια» πλευρά του διαδικτύου ήταν όταν κάλεσε στην εκπομπή της τον Ιάσονα Αποστολόπουλο. «Όταν τελείωσε η κουβέντα μας με τον Ιάσονα, ένιωθα πολύ χαρούμενη που τον φιλοξένησα μιας και δεν είναι ένας άνθρωπος που δίνει συχνά το παρών σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Τότε ήταν που άρχισα να δέχομαι επιθέσεις, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μου καταλόγιζαν ότι έβγαλα στην εκπομπή μου έναν δουλέμπορα», αναφέρει αρχικά η παρουσιάστρια στο Popaganda. «Με απόλυτη ειλικρίνεια σου λέω ότι δεν υπήρξα ποτέ ένας φανατισμένος άνθρωπος. Αυτό που προσπαθούσα αρχικά να κατανοήσω ήταν το πόσο δύσκολο είναι τελικά για κάποιους αυτό που στο δικό μου μυαλό είναι αυτονόητο, να πεις δηλαδή ένα μπράβο στον άνθρωπο που τραβάει μωρά απ’ τα κύματα. Δεν περίμενα ούτε κατά διάνοια ότι θα συνέβαινε όλο αυτό. Τέτοια πολιτική επίθεση, δεν είχα δεχθεί ποτέ ξανά. Δεν στεναχωρήθηκα, ταράχτηκα. Ευτυχώς, παρά τα όσα συνέβαιναν διατήρησα την ψυχραιμία μου, καταφέρνοντας να μην απαντήσω σε κανένα απ’ αυτά τα μηνύματα που λάμβανα, μένοντας μακριά από διαδικτυακούς τσακωμούς με ανθρώπους που με χαρακτήριζαν από ναζίστρια μουσουλμάνα μέχρι πράκτορα του Ερντογάν. Ακόμη και σήμερα, με αφορμή οποιοδήποτε κοινωνικό σχόλιο που μπορεί να κάνω, εξακολουθώ να λαμβάνω μηνύματα που με προτρέπουν ειρωνικά να πάω να περισυλλέξω κάποιον πρόσφυγα», εξηγεί στη Χρύσα Λύκου.

«Με το χέρι στην καρδιά, η συνέντευξη του Ιάσονα δεν είχε κανένα πολιτικό κριτήριο, ενώ παράλληλα αποτελεί παράσημο στην τηλεοπτική μου πορεία. Όχι απλά δεν μετανιώνω, αλλά θα το ξαναέκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Παρόλα αυτά, κι έχοντας πάρει πλέον μια απόσταση απ’ το συμβάν, δεν μπορώ να σου κρύψω ότι με προβληματίζει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, το γεγονός δηλαδή ότι κάποιος άνθρωπος επιλέγει να κάνει το καλό και δέχεται πόλεμο γι’ αυτό. Απ’ την άλλη βέβαια, διαπιστώνω πόσο γενναία υψώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν στόχο ζωής την αλληλοβοήθεια, χωρίς να παρεκκλίνουν παρά τις αισχρές επιθέσεις που δέχονται, κι ανακουφίζομαι. Προσωπικά, θεωρώ πως κατάφερα να παραμείνω ψύχραιμη γιατί ήμουν σίγουρη ότι στάθηκα στη σωστή πλευρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ