Η μουσικοθεατρική παράσταση «Πώς να σωπάσω», που δεν πρόλαβε λόγω καραντίνας να παρουσιαστεί το χειμώνα στο θέατρο Τζένη Καρέζη, ξεκίνησε περιοδεία στα θερινά θέατρα της χώρας, αρχής γενομένης από το θέατρο Βράχων, την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

Πρόκειται για μία παράσταση που μέσα από διαχρονικά τραγούδια παιγμένα από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, που έρχονται από διαφορετικές εποχές και τόπους, αφηγείται τα πάθη των λαών στον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο.

Τραγούδια της παράδοσης και τραγούδια μεγάλων μας συνθετών τραγουδούν οι: Χρήστος Θηβαίος, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βιολέτα Ίκαρη και Κώστας Τριανταφυλλίδης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Αφηγητής στο «Πώς να σωπάσω…» είναι ο Κώστας Καζάκος, ο οποίος έκανε πρεμιέρα έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Τζένη Κόλλια, η οποία έχει κάνει τη σκηνοθεσία και την προσαρμογή των κειμένων του έργου, αλλά ούτε και την 19χρονη κόρη τους, Ηλέκτρα.

Πριν την έναρξη της παράστασης, μάλιστα, μαμά και κόρη επισκέφθηκαν τον Κώστα Καζάκο στα παρασκήνια για να τον εμψυχώσουν και να του μεταφέρουν την θετική τους ενέργεια. Οι τρεις τους, μάλιστα, λίγο πριν ο ηθοποιός ανέβει στη σκηνή, πόζαραν στον φωτογραφικό φακό, σε ένα σπάνιο οικογενειακό ενσταντανέ.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ