Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα καταθέσει αγωγή ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Kάνιε Γουέστ, μετά τα σχόλια που έκανε για το θάνατο του Φλόιντ στο podcast Drink Champs.

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Hennepin αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ ήταν ανθρωποκτονία. Όμως ο Ye ο οποίος ήταν καλεσμένος στο επεισόδιο του podcast του περασμένου Σαββατοκύριακου, το οποίο φιλοξένησε ο ράπερ N.O.R.E. και ο DJ EFN – διατύπωσε την άποψη ότι ο Φλόιντ πέθανε από τη χρήση φαιντανύλης.

Η μητέρα του, Ρόξι Ουάσινγκτον σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή εναντίον του ράπερ για συκοφαντική δυσφήμιση και του ζητά 250 εκατ. δολάρια. 

Η Ρόξι κατηγορεί τον Γουέστ ότι «έκανε αυτά τα σχόλια για να προωθήσει τις επωνυμίες του και να αυξήσει την αξία και τα έσοδα του για τον ίδιο, τους επιχειρηματικούς εταίρους του και τους συνεργάτες του». Μάλιστα, τόνισε πως αυτό έχει αφήσει τραύματα στην κόρη του, Τζάννα.

«Έπαθε overdose από τη φαιντανύλη», είπε ο Κάνιε Γουέστ. «Αν κοιτάξεις, το γόνατο του άντρα δεν ήταν καν στο λαιμό του, έτσι». Ο Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, με έναν αστυνομικό να πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του επί εννέα λεπτά και με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες.

Η οικογένεια του θύματος φυσικά, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή της, με τους δικηγόρους της να στέλνουν επιστολή στον Γουέστ και αναφέροντάς του πως: «Προέβη σε κακόβουλες δηλώσεις που είναι ανακριβείς και αβάσιμες, προκαλώντας ζημιά στην περιουσία και την οικογένεια του κυρίου Φλόιντ».

Στην επιστολή της, η οικογένεια ζητά επίσης, να αφαιρεθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γουέστ από το διαδίκτυο και να μην κάνει περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με τον θάνατο του Φλόιντ.

«Θα προβούμε σε όλες τις κατάλληλες και απαραίτητες νομικές ενέργειες εάν εσείς, οι δικηγόροι, οι υπάλληλοι, οι πράκτορες, οι συνεργάτες, οι συνεργάτες και οι εκπρόσωποί σας δεν συμμορφωθείτε με αυτήν την απαίτηση», αναφέρει η επιστολή και συνεχίζει: «Η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ τραυματίζεται εκ νέου από τα σχόλια του Κάνιε Γουέστ. Της δημιουργεί ένα μη ασφαλές και ανθυγιεινό περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ