O Ιορδάνης Χασαπόπουλος μίλησε για τα δύσκολα ωράριά της εκπομπή του «Κοινωνίας Ώρα Mega» που ξεκινά στις έξι παρά είκοσι το πρωί.

Καλεσμένος στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα», ανέφερε αρχικά: «Κυριακή μεσημέρι εμείς μπαίνουμε στην προετοιμασία της εκπομπής για την Δευτέρα. Τα Σαββατοκύριακα ξυπνάω και πάλι 4 παρά τέταρτο, είναι συνήθεια. Το δοκίμασα στις διακοπές, έφυγε στις 10 μέρες. Το βιολογικό ρολόι θέλει περίπου 10-15μέρες για να αλλάξει.

Το πρωινό ξύπνημα δεν το κάνω μόνο τώρα που είμαστε με την Ανθή στο καθημερινό, πρώτα είχα το MEGA Σαββατοκύριακο αλλά τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα, ήταν 7 με 10. Ξυπνάει κόσμος στις 5 το πρωί. Όταν ξεκινήσαμε 5.30 η ώρα λέγαμε ποιος θα μας βλέπει αλλά από τα μηνύματα καταλάβαμε ότι ξυπνάει κόσμος.

Πιστεύω ότι η βασική ενημέρωση από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο είναι μόνο το πρωί, μέχρι να φύγει ο άλλος από το σπίτι, μετά ενημερώνονται από τα site.

Η εκπομπή δεν πρέπει να έχει μόνο ένα πράγμα, πρέπει να πεις όσο το δυνατόν περισσότερες ειδήσεις γρήγορα, ώστε ο άλλος να τις ακούσει και να φύγει. Στις 6 μπαίνει άλλο κοινό, στις 7 άλλο κοινό».

«Μας βρίζουν ότι δεν παίζουμε θέματα που έχουμε παίξει μισή ώρα νωρίτερα, οπότε πρέπει να τα ξαναπαίζουμε» είπε.

«Προτιμώ τις εκπομπές. Ο τηλεθεατής με την εκπομπή πρέπει να περάσει ωραία η ώρα του στο σπίτι, ενώ το δελτίο ειδήσεων είναι τρία τέταρτα, θα κάτσει να το παρακολουθήσει και να φύγει».

«Πάντα υπήρχαν επώνυμοι στα ψηφοδέλτια, τώρα είναι πολλοί οι επώνυμοι!»

«Ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εκλογές τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Πάντα υπήρχαν επώνυμοι στα ψηφοδέλτια, τώρα είναι πολλοί οι επώνυμοι! Από τους υποψήφιους που φιλοξενούμε, είναι κάτι νέα παιδιά με φοβερά μάστερ π.χ. στην τεχνητή νοημοσύνη που δεν μπορούμε να καταλάβουμε που όντως έχουν κάτι να προσφέρουν στην Ευρωβουλή γιατί εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι και αξίζει να ψηφίσει κάποιος αυτός τα παιδιά.

Υπάρχουν όμως και οι επώνυμοι που δεν έχουν κάποια ειδίκευση απλώς είναι γνωστοί κι αυτοί θα πάρουν το σταυρό. Να κοιτάμε λίγο τα βιογραφικά, τι ψηφίζουμε. Στην προηγούμενη ευρωβουλή νιώσαμε πολλή ντροπή» ανέφερε.

«Πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Έρχονται και σου λένε ότι “θα βγεις σίγουρα, βάλε”. Αυτό δεν έχει επιστροφή. Άμα είσαι γιατρός, δικηγόρος ή οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, αυτό έχει επιστροφή, όταν είσαι δημοσιογράφος δεν έχει επιστροφή ή θα βάλεις υποψήφιος και θα φύγεις από την δημοσιογραφία. Θα πας υποψήφιος με ένα κόμμα και μετά θα πεις “δεν βγήκα, ξαναήρθα, να το πάρουμε από την αρχή”;

Οι συνάδελφοι που επιστρέφουν είναι σε δεύτερο ρόλο. Υπάρχουν διάφοροι που είπαν τέρμα η δημοσιογραφία και έφυγαν. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι διαφορετική περίπτωση, η εκπομπή του είναι τέτοια. Μην κοιτάς τις εξαιρέσεις. Εγώ δεν θα μπορούσα να ξαναγυρίσω. Να πω ότι φεύγω, να πάω με ένα κόμμα και μετά να γυρίσω και να πω “είμαι ανεξάρτητος δημοσιογράφος”; ».

«Καμιά φορά με εκνευρίζει. Έρχεται κάθε πρωί και μου “φτιάχνει” το κεφάλι»

Για την Ανθή Βούλγαρη, ανέφερε: «Καμιά φορά στην Ανθή με εκνευρίζει που λέει ότι δεν μπορεί να ξυπνάει πρωί, έρχεται κάθε πρωί και μου “φτιάχνει” το κεφάλι», είπε και συνέχισε: «αυτό που μας καθόρισε είναι η χημεία με την Ανθή».

Διαβάστε επίσης:

Ιορδάνης Χασαπόπουλος για Κατερίνα Καινούργιου: «Ήταν 18 χρονών. Δεν είχα πει ότι δεν κάνει»

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος στο ΟΚ!: Τα παιδικά του χρόνια στην Ξάνθη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ