Η Ούμα Θέρμαν «σπάει τη σιωπή της» για πρώτη φορά και μοιράζεται ένα μεγάλο μυστικό. Η 51χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε στην έκτρωση που έκανε στα τέλη της εφηβείας της, καταδικάζοντας το νόμο που ισχύει για τις αμβλώσεις στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. «Με την ελπίδα να προστατέψω τις πιο ευάλωτες γυναίκες στις οποίες ο νόμος αυτός θα έχει άμεσο αποτέλεσμα, μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία», έγραψε η ηθοποιός.

Η εντυπωσιακή κυρία περιγράφει την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε έρθει αλλά όπως λέει πήρε τη σωστή απόφαση παρόλο που ήταν μόλις 15 ετών. Όπως είπε, εκείνη την περίοδο έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Ήταν διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι και έκανε ταξίδια στην Ευρώπη ενώ ο άντρας από τον οποίο έμεινε έγκυος ήταν πολύ μεγαλύτερός της. Ακόμη τόνισε πως εκείνη την εποχή η μητέρα της ήταν άρρωστη και ο πατέρας της ήταν αντίθετος στο να μεγαλώσει μόνη της ένα παιδί.

«Αποφασίσαμε ως οικογένεια ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης ήταν η πιο σωστή επιλογή, η καρδιά μου όμως έγινε χίλια κομμάτια. Οι γυναίκες και τα παιδιά των πλούσιων οικογενειών διατηρούν όλες τις επιλογές στον κόσμο δεν εκτίθενται σε κινδύνους. Με στενοχωρεί επίσης το γεγονός ότι ο νόμος αυτός διχάζει τους πολίτες. Δεν αφήνουν στις γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής», τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με το νόμο του Τέξας που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύονται οι αμβλώσεις
ακόμη και αν η εγκυμοσύνη έχει προκύψει από βιασμό ή αιμομιξία, εφόσον εντοπίζεται καρδιακός χτύπος του εμβρύου, δηλαδή περίπου μετά την έκτη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ