Σε κλίμα συγκίνησης και δέους παρουσία της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε η επιστροφή της «Όμορφης Πόλης» ως φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή στις αρχές του Σεπτέμβρη βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τα αγαπημένα του πρόσωπα και το πανελλήνιο.

Η τελευταία θεατρική – μουσική παράσταση του, «Όμορφη Πόλη» σε απόδοση και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, μετά από τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο, επέστρεψε για λίγες παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ανανεωμένο καστ και τους δημοφιλείς λαϊκούς ερμηνευτές Γλυκερία και Δημήτρη Μπάση.

Η απώλεια του μεγάλου Έλληνα οικουμενικού μουσουργού προσδίδει άλλη βαρύτητα πλέον στην παράσταση, που αυτή την φορά θα έχει την μορφή αφιερώματος στο τεράστιο έργο του, που άφησε ως παρακαταθήκη στον πολιτισμό μας.

Στη χθεσινή παράσταση που δόθηκε στο Βεάκειο Θέατρο βρέθηκε και η κόρη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Η ίδια μίλησε στην αρχή της παράστασης και βρέθηκε στα παρασκήνια για να φωτογραφηθεί με τους συντελεστές της παράστασης.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ