Ένα ρεπορτάζ για το πλοίο στην Ιταλία που πάλεψε πέντε ώρες με κύματα οκτώ μέτρων λόγω κακοκαιρίας, ξύπνησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο αναμνήσεις του παρελθόντος.

Ο ίδιος μέσα από την εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» εξομολογήθηκε: «Αυτό, παιδιά, είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης που μπορεί να μου συμβεί. Πέντε ώρες ζούσαν οι επιβάτες αυτόν τον εφιάλτη; Έχω τύχει σε φουρτούνα 9 μποφόρ με ένα κρουαζιερόπλοιο.

Είχα ξαπλώσει και πήγαινε πέρα-δόθε. Δεν μπορώ, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό». Η Τζένη Μελιτά με τη σειρά της αποκάλυψε ότι είχα μια εμπειρία σε ένα δρομολόγια για Ύδρα. «Έχω τύχει σε δελφίνι που κάνει τοπικά δρομολόγια στον Σαρωνικό με πολλά μποφόρ, να ‘χει μοιράσει το πλήρωμα τα σακουλάκια και να ακούς… βομβαρδισμούς από παντού.

Και να μη σου ‘ρχεται ο εμετός, σου βγαίνει επειδή ακούς τις… ρουκέτες να πέφτουν από παντού». Την ίδια στιγμή βλέποντας τα πλάνα ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Είναι από τις λίγες φορές που έχω δει τέτοια εικόνα σε πλοίο. Πέντε ώρες εκεί και να βλέπω την ξηρά απέναντι, να βλέπεις ότι το λιμάνι είναι δίπλα σου; Στην απελπισία μου δεν ξέρω τι θα έκανα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ