Η φονικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς που ολοένα και αυξάνει ο αριθμός τους. Οι εικόνες που έρχονται από τις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν συγκλονίσει τους πάντες. Η Φλορίντα Πετρουτσέλι φορτισμένη συναισθηματικά με τον σεισμό στην Τουρκία και τις ιστορίες των ανθρώπων που επλήγησαν ανέφερε πως προσπαθεί να μπει στη σκέψη των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα σε μια στιγμή.

«Δεν μπορείς να το φανταστείς αν δεν το ζήσεις. Όσο και αν μη μας αφορά προσωπικά επειδή δεν είναι εδώ στη χώρα μας, μπαίνεις αναγκαστικά μια στιγμή στη θέση τους και λες τι θα έκανα; Να σας πω αυτό που σκεφτόμουν με τις εικόνες που έβλεπα πως ό,τι και να συμβεί και να καταστραφεί ο κόσμος, να καεί ολόκληρος, αν καταφέρεις να επιβιώσεις από αυτό εσύ και τα παιδιά σου, η οικογένειά σου, πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα να συνεχίσεις τη ζωή σου και να πατήσεις στα πόδια σου. Όταν όμως βλέπεις έναν πατέρα ή μητέρα που καταστρέφονται όλα γύρω τους, πραγματικά έχει τελειώσει η ζωή.

Για μένα, έχω φορτιστεί, πραγματικά αναρωτιέμαι τι θα έκανα εγώ, νομίζω ότι θα ήταν το τέλος της ζωής μου. Δεν θα με ενδιέφερε ούτε να ζήσω, ούτε να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, ούτε τίποτα. Αυτές οι εικόνες σε συγκλονίζουν, όταν είσαι και μάνα και μπαίνεις λίγο στη θέση τους λες είναι μια τραγωδία. Πώς θα το ξεπεράσουν, τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι τόσες οι ερωτήσεις Πώς θα επιβιώσουν από αυτό το τραγικό συμβάν που συνέβη ξαφνικά. Είναι και το ξαφνικό, ότι όλα είναι μια χαρά και συμβαίνει αυτό» ανέφερε η Φλορίντα Πετρουτσέλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ