Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά την σπουδαία αφηγήτρια και δημιουργό Χαρούλα Αλεξίου και αναπλάθουν την διαδρομή της.

Με οδηγό και αφηγήτρια τη σπουδαία ερμηνεύτρια και δημιουργό, Χάρις Αλεξίου, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 00:10, στο MEGA, το Mega Stories και η Δώρα Αναγνωστοπούλου αναπλάθουν τη διαδρομή της μυθιστορηματικής ζωής της από τη Θήβα στην Αθήνα και της ανεπανάληπτης καριέρας της από τις μπουάτ της Πλάκας στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και του κόσμου.

Η διαδρομή της Χάρις Αλεξίου από τη Θήβα μέχρι την Αθήνα

Η Χάρις Αλεξίου περπατά ξανά στις γειτονιές της Θήβας, εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της, επιστρέφει στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου όπου ήρθε εσωτερική μετανάστρια τη δεκαετία του ‘50.

Ανατρέχει στην πρώτη της ακρόαση, στο βάπτισμα του πυρός στη δισκογραφία και βέβαια στους μεγάλους δημιουργούς από τον Μάνο Λοΐζο μέχρι τον Νίκο Αντύπα που τη διαμόρφωσαν καλλιτεχνικά.

Η σπουδία ερμηνεύτρια όμως μίιλησε και για τα πιο προσωπικά κομμάτια της ζωής της: τους δύο γάμους, την υιοθεσία του γιου της, τη σχέση με τον αδελφό της, Γιώργο Σαρρή, τις μεγάλες απώλειες της ζωής της αλλά και την αναμέτρησή της με την ασθένεια.

«Χωρίς το παρελθόν μας δεν υπάρχουμε»

Η δημοσιογράφος τη ρώτησε αν θα πετούσε κάτι από το παρελθόν της, με την ίδια να αποκαλύπτει:

«Χωρίς το παρελθόν μας είναι σαν να μην υπάρχουμε. Αυτό που με έχει σχηματίσει, αυτό που είμαι, είναι επειδή υπάρχει το παρελθόν.

Υπάρχει ο τρόπος που μεγάλωσα, υπάρχουν τα βιώματά μου, η σχέση με τη μάνα μου, η έλλειψη του πατέρα μου, το ότι μπήκα στη ζωή από πολ΄λυ μικρή κι έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου και τους άλλους. Αυτό με έκανε να μη μασάω.

Αυτό έχω να πω σαν μήνυμα, στη ζωή αγωνίζεσαι μέχρι το τέλος και πρέπει να αγωνίζεσαι μέχρι το τέλος, γιατί αλλιώς έχεις πνιγεί, έχεις χαθεί, έχεις πεθάνει», συμπλήρωσε η ερμηνεύτρια.

Διαβάστε επίσης: Χάρις Αλεξίου: «Θα ήθελα να έχω περάσει περισσότερο χρόνο μαζί με τον γιο μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ