Ο Άρης Σερβετάλης μίλησε για την περίοδο του κορονοϊού και αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» εξαιτίας της απαίτησης για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Νησίδες που κυκλοφορεί με την Εφημερίδα των Συντακτών και είπε: «Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα εμβόλια, έχω πρόβλημα με τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αλλά ό,τι καλλιεργήθηκε και προβλήθηκε εγώ δεν μπορούσα να το υποστηρίξω και έπρεπε να αποχωρήσω».

Στη συνέχεια ο Άρης Σερβετάλης τόνισε: «Είχε ήδη ενημερωθεί η παραγωγή και κυρίως ο καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης της παράστασης μήνες πριν για την περίπτωση που αυτό θα συνέβαινε. Τελικά συνέβη κι εγώ, που αδυνατούσα να το υποστηρίξω, τους το ανακοίνωσα ότι φεύγω, όπως το είχα ήδη προαναγγείλει. Αυτή είναι η αλήθεια των γεγονότων».

Από πού υποκινήθηκε αυτή σας η στάση;

Έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνομαι εδώ την τοποθέτησή μου μέσα στην κοινωνία. Από την αρχή μου φάνηκε όλο αυτό μια υπερβολή: οι περιορισμοί του τύπου «δεν μπορώ να βγω μετά τις 12», «να στείλω ένα μήνυμα για να βγω έξω»… Όλο αυτό δεν το καταλάβαινα. Δεν μπορούσα να συμβαδίσω με το γεγονός ότι, αν είμαστε 5 άτομα στον δρόμο, θα μας γράψουν.

Δηλαδή, είχαμε τον φόβο μην κολλήσουμε αυτόν τον ιό και τον φόβο της αστυνομίας μη μας γράψει και θα ‘χαμε και πρόστιμο από πάνω, ενώ οι περισσότεροι δεν δούλευαν. Ήταν ένα παράλογο πράγμα. Αισθανόμουν μία τρομολαγνεία χωρίς όριο. Δεν μπορούσα να το καταλάβω γιατί για να μπω σε ένα καφέ έπρεπε να σκαναριστώ λες και ήμουν ντομάτα, γιατί έπρεπε να είμαι πιστοποιημένος; Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Άρης Σερβετάλης: Η σπάνια εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Έφη Μπίρμπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ