Ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο που μετρά 29 χρόνια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες που μας ταξίδεψαν πίσω στο 1993, όταν είχε κάνει την πρώτη φωτογράφισή της στο Γκάζι.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μάλιστα, εξιστορεί για πρώτη φορά την ιστορία της συνεργασίας με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Χρήστο Στέργιογλου και τη Σοφία Χρήστου. Αλλά και το πώς μαζί με τον παραγωγό Ηλία Μαροσούλη ανακάλυψαν την ιδιατερότητα που έχει το Γκάζι, που μετατράπηκε από εκείνη την εποχή ως η νέα εναλλακτική περιοχή για τις παραστάσεις της.

Στη συνέχεια, η γνωστή ερμηνεύτρια θυμάται την παράσταση «Ανθρώπων έργα» που ανέβηκε σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά και σκηνικά του Μανώλη Παντελιδακη. Κι έτσι η Άλκιστης Πρωτοψάλτη μας μεταφέρει σε όσα έγιναν πριν από 29 χρόνια στον εμβληματικό χώρο στο Γκάζι, που μετατράπηκε ένα από τα αγαπημένα καλλιτεχνικά στέκια.

Η ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Tbt:1993. ΓΚΑΖΙ: Η πρώτη φωτογράφιση στον χώρο του. Ήταν μια χρονιά που ψάχναμε καινούργια περιοχή για τις παραστάσεις μας. Βρήκα τον χώρο με τον παραγωγό Ηλία Μαροσουλη και έγινε το
“Ανθρώπων έργα” σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, σκηνικά του Μανώλη Παντελιδακη (ένα δάσος -με μια κούνια στην άκρη). Το προγραμμα το φτιάξαμε μαζί με την Λινα Νικολακοπούλου και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Θυμάμαι ότι τοποθετήσαμε δυο τεράστιους αντιαεροπορικούς προβολείς στη ταράτσα για να βλέπει ο κόσμος το φως και να ξέρει που είμαστε! Έτσι φωτίσαμε την οδό Ιεροφαντών… Ωραίες, ανεξίτηλες αναμνήσεις. Συμμετείχαν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Χρήστος Στέργιογλου και η Σοφία Χρήστου», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ