Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και ο Άκης Πετρετζίκης μαζί με τον μικρό Αχιλλέα και την αδελφή του Ακυλίνα μπήκαν στην κουζίνα για να ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Ο μεν για να δημιουργήσει και η δε για να παρατηρήσει τις εργασίες για την κατασκευή τους. Ο μικρός Αχιλλέας στολίζει με icing τα gingerbread cookies και η αδελφή του συμμετέχει με τον τρόπο της στη διαδικασία, ενώ ο Άκης Πετρετζίκης φωτογραφίζει τη στιγμή.

Η συνταγή για τα gingerbread cookies που έφτιαξαν με τον γιο του

Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει gingerbread cookies με τον γιο του.

Τα υλικά για τα gingerbread cookies

  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 300 γρ. μέλι

Για το royal icing

  • 2 ασπράδια, από μεσαία αβγά
  • 480 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 35 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ, φοράμε γάντια, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να έχουμε την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το μέλι, και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε τη μισή ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα πάχους 0.5 εκ. και δημιουργούμε μπισκότα με τη βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ σε σχέδια της επιλογής μας.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει, την πλάθουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Αφαιρούμε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι από τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. (Συνολικά θα βγουν περίπου 5 δόσεις.)

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικα μπισκότα: Η εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ