Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι μια από τις πιο νόστιμες λιχουδιές των ημερών. Αποτελούν αναπόσπαστό κομμάτι των γιορτινών τραπεζιών μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μέσα από το Kitchen Lab την πιο εύκολη συνταγή.

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 225 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 2 πρέζες γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. cranberries
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • sprinkles, χριστουγεννιάτικα

Εξοπλισμός συνταγής

  • μπολ
  • λαδοκολλα
  • ταψί
  • πιατέλα για σερβίρισμα

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί, και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το γαρίφαλο και την κανέλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τα cranberries και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και τα ρίχνουμε στο πρώτο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τις σταγόνες κουβερτούρας, και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Χωρίζουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σκουπ παγωτού το μείγμα σε 18-20 μπισκότα, και μεταφέρουμε τα μισά στο ταψί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  • Πιέζουμε ελαφρώς τα μπισκότα με τα χέρια μας, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη να κρυώσουν.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Τοποθετούμε ένα νέο φύλλο λαδόκολλας στο ταψί.
  • Βουτάμε τα μπισκότα στη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση, πασπαλίζουμε με χριστουγεννιάτικα sprinkles, και τα ακουμπάμε στο ταψί.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 1-2 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα με τα sprinkles, και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης: Εύκολο πανετόνε από τον Άκη Πετρετζίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ