Ο εξαιρετικό συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ παντρεύτηκε χθες 7 Μαρτίου τον επί χρόνια σύντροφό του Τάσο Σαμουηλίδη. Το ζευγάρι είναι πολλά χρόνια μαζί, σχεδόν 19 και έχουν παντρευτεί το 2014 στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Κορτώ έσπευσε να κάνει πρόταση γάμου στον αγαπημένο του.

Σήμερα, μια μέρα μετά τον γάμο τους ο Αύγουστος Κορτώ δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον πολιτικό γάμο τους στο Δημαρχείο της Αθήνας ενώ έγραψε λόγια αγάπης για τον σύζυγό του. Ο συγγραφέας έκανε λόγο για το πόσο τον βοήθησε όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία και η στήριξη του Τάσου για να μπορεί να γράφει τα βιβλία του αλλά και πως εκείνος ήταν ο άνθρωπος που φώτιζε την ψυχή του τα σκοτεινά χρόνια της θλίψης…

«Mια τελευταία εικόνα απ’ τη γιορτή, και μια αλήθεια.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν θα είχα γράψει λέξη (ούτε την Κατερίνα, ούτε τίποτα) χωρίς τον Τάσο. Αυτός είναι το κίνητρο, η δύναμη, ο ιδανικός αναγνώστης, το ρεύμα που διατρέχει την ψυχή μου, και την κρατά σε εγρήγορση. Όταν πλέεις σε ωκεανούς αγάπης, δεν έχεις ανάγκη την έμπνευση, μήτε καν τη φανταία.

Στη σκοτεινότερη στιγμή μου, όταν δεν ήλπιζα τίποτα, ένα κομμάτι μου με πρόσταξε να ζήσω για τον Τάσο – γιατί, στο βάθος, υποψιαζόμουν πως μας περίμεναν κι άλλες μέρες ευτυχίας.

Στη φωτογραφία, περιμένει με αγωνία την έναρξη της τελετής. Δεν ξέρει πόσο όμορφος είναι, πόσο σπάνιος.

Ξέρει, ωστόσο, πως είναι όλη μου η ζωή» έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ κάτω από την φωτογραφία του γάμου τους με εκείνον να κοιτάει με βλέμμα γεμάτο λατρεία τον σύζυγό του!

Δείτε την ανάρτησή του:

Mια τελευταία εικόνα απ' τη γιορτή, και μια αλήθεια.Τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν θα είχα γράψει λέξη (ούτε την…

Posted by Auguste Corteau on Friday, March 8, 2024

Διαβάστε επίσης: Αύγουστος Κορτώ: Δημοσίευσε την αναγγελία του γάμου του με τον σύντροφό του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ