Η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου είναι μία από τις κόρες του Θάνου Μικρούτσικου. Το μεγαλύτερο παιδί του στον γάμο του με την δημοσιογράφο και συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη -ο Βενιαμίν τους είναι ο Στέργιος. Είναι μάλιστα από τα παιδιά του σπουδαίου συνθέτη, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2019, που ακολούθησε τα καλλιτεχνικά του χνάρια καθώς είναι συνθέτις.

Απόψε η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου θα βρεθεί καλεσμένη στο «Μουσικό κουτί» του Νίκου Πορτοκάλογλου και θα μοιραστεί με τους τηλεθεατές της ΕΡΤ για πρώτη φορά ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της. Μάλιστα, θα ερμηνεύσει κάποια από τα τραγούδια του.

Στην ίδια εκπομπή θα απολαύσουμε τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, τρεις ερμηνευτές τριών διαφορετικών γενιών που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον Θάνο Μικρούτσικο αλλά είχαν και πολύ στενούς δεσμούς.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα και ο εξαιρετικός σολίστας των πνευστών Θύμιος Παπαδόπουλος που υπήρξε σταθερός συνεργάτης του σπουδαίου συνθέτη για πολλά χρόνια.

Μαμά και κόρη τον Ιούλιο του 2020 σε γενική πρόβα συναυλίας για τον Θάνο Μικρούτσικο στο Ηρώδειο.

«Μεγαλώσαμε σε ένα σπίτι που ο μπαμπάς μας ήταν παραμυθάς. Μπορεί να είχε στούντιο όλη μέρα ή περιοδεία αλλά το βράδυ που θα γυρνούσε θα ερχόταν να μας πει παραμύθια για να κοιμηθούμε…» λέει στη συνέντευξή της η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου. Ο Θάνος Μικρούτσικος αγαπούσε να λέει ιστορίες και μέσα από αυτές έκανε όλα τα παιδιά του να αγαπήσουν όσα αγαπούσε εκείνος. Ένα από αυτά είναι και η πόλη καταγωγής του, η Πάτρα.

Η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου επέλεξε από όλα τα τραγούδια του να ερμηνεύσει στο Μουσικό κουτί» το «Ωροσκόπιο». «Κρύβει το μότο της ζωής του πατέρα μου: είναι πιο εύκολο να κλαις παρά να ζεις, η ζωή είναι δύσκολη, θέλει προσπάθεια και κάθε μέρα πρέπει να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τις δυνατότητες μας» εξηγεί.

Η Μαρία Παπαγιάννη με τα δύο παιδιά της στην πρεμιέρα της παράστασης «Κοινή» ησυχία τον Φεβρουάριο του 2020.
Η Αλεξάνδρα και ο Στέργιος συνόδευσαν τους γονείς τους την κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τον Σεπτέμβριο του 2019.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ