Μία ακόμα μουσική γιορτή ετοίμασε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, το βράδυ της Τετάρτης, στο Ηρώδειο με τον Νίκο Αλιάγα να είναι ανάμεσα στους καλεσμένους. Ο παρουσιαστής, που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, συνοδευόταν από τη γυναίκα της ζωής του, Τίνα Γρηγορίου.

Μαζί του είχε φυσικά και τη φωτογραφική του μηχανή αφού συνηθίζει να απαθανατίζει τις σημαντικές στιγμές. Σε αυτές είναι πλέον και τα «40 χρόνια πορείας» που γιόρτασε ο αγαπημένος τραγουδοποιός. Μάλιστα, μοιράστηκε 8 χαρακτηριστικά καρέ με τους διαδικτυακούς του φίλους συνοδεύοντάς τα με ένα συγκινητικό κείμενο.

«Ένα μαγικό Ηρώδειο με έναν μοναδικό καλλιτέχνη. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου γιόρτασε τα 40 του χρόνια ως καλλιτέχνης στη σκηνή, 40 χρόνια σύνδεσης και αγάπης με το κοινό», ξεκινά το σημείωμα του Νίκου Αλιάγα.

«Τραγούδια που έγιναν δικά μας, εκατοντάδες περιοδείες, σουξέ, εκπομπές, συνεργασίες από το κινηματογράφο στο πεντάγραμμο. Ένα ταξίδι ζωής, με κίνητρο το πάθος “δεν είναι η δόξα δεν είναι τα λεφτά, είναι του δρόμου η χαρά” αυτό κυριεύει ακόμα και σήμερα το είναι του. Ότι τραγούδησε το έζησε στην σάρκα του από την πρώτη μέρα, με πίστη και την σωστή απόσταση που σε κάνει να πατάς γερά στην γη και την ίδια στιγμή να κρατάς ατόφιο το όνειρο του παιδιού, εκείνο το παιδάκι, τον γιο του ξεριζωμένου Έλληνα από την Μικρά Ασία που έλιωνε τα λιγοστά βινύλιά του σε ένα διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης».

Η φωτογραφία είναι ένα από τα ταλέντα και τις μεγάλες αγάπες του Νίκου Αλιάγα. (Θωμάς Δασκαλάκης/NDP)

«Ο Πορτοκάλογλου δεν ξέχασε για αυτό και δεν τον ξέχασε ο κόσμος. Έμεινε πιστός στις αρχές του. Μπήκε στο φως για να βρει τον εαυτό του όχι για να γίνει άλλος. Όταν έφυγε ο κοινός μας φίλος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είδα τα μάτια του και κατάλαβα. Στις δύσκολες στιγμές διαβάζεις την αλήθεια του καθενός, εκεί είναι το φως που τον κάνει ξεχωριστό… λίγα λόγια και σταράτα. Λίγοι τραγουδοποιοί μπορούν να γράψουν ζεϊμπέκικο και ροκ μπαλάντα, ο Πορτοκάλογλου το κάνει, δίχως φανφάρες και απόλυτα ελεύθερος, σχοινοβάτης και ροκας».

Η στιγμή που απαθανατίζει τον Νίκο Πορτοκάλογλου να τραγουδά. (Θωμάς Δασκαλάκης/NDP)

«Η πόζα στο κάδρο είναι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει, για αυτό και είναι ακόμα εδώ. Εύγε Νίκο, χρόνια πολλά και πάντα εις ανώτερα», καταλήγει ο Νίκος Αλιάγας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ