Ένα σπάνιο στιγμιότυπο από το μουσικό παρελθόν του μοιράστηκε μέσα από το Instagram του ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ο ίδιος βρίσκεται στο στούντιο μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Μιχάλη Μουστάκη τον Κωνσταντίνο Ζούλια και τον Γιάννη Ιωαννίδη σε στούντιο ηχογραφώντας την επιτυχία του των Φατμέ «Το Καλοκαιράκι» για την εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».

«Πριν 35 χρόνια με εκλεκτή παρέα, ηχογραφώντας το Καλοκαιράκι για την μυθική εκπομπή του Διονύση Σαββόπουλου «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι». Από αριστερά καθιστοί ο ηχολήπτης Γιάννης Ιωαννίδης, Διονύσης Σαββόπουλος και όρθιοι Μιχάλης Μουστάκης (Φατμέ), Γιάννης Γιοκαρίνης, Πάνος Κατσιμίχας, Κωνσταντίνος Ζούλας και ο γράφων», έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη λεζάντα του σπάνιου στιγμιότυπου.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στην ΕΡΤ μαζί με τη Ρένα Μόρφη την εκπομπή «Μουσικό Κουτί». Εκεί, καλεσμένοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους αποκαλύπτουν την playlist της ζωής τους, μέσα από απροσδόκητες συνεντεύξεις. Η ιδέα της εβδομαδιαίας εκπομπής στηρίχθηκε στη μουσική παράσταση Juke box του Νίκου Πορτοκάλογλου και έχει ως βασικό μότο «Η μουσική ενώνει», καθώς διαφορετικοί καλεσμένοι τραγουδιστές ή τραγουδοποιοί συναντιούνται κάθε φορά στο στούντιο και, μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις-έκπληξη και μουσικά παιχνίδια, αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας τους, ερμηνεύοντας και τραγούδια που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ελένη που προβλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο τραγουδοποιός αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί να παρατήσει το τραγούδι. «Στην πρόταση της ΕΡΤ υπήρχε μια πίστη ότι μπορώ να κάνω μια μουσική εκπομπή. Πίστη που εγώ δεν την είχα», αποκάλυψε ακόμα για το «Μουσικό Κουτί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ