Ένα καλό που άφησε η καραντίνα πίσω της, είναι ότι οι γυναίκες στράφηκαν προς το skin care. Στο λεξιλόγιο τους εντάχθηκαν ονομασίες συστατικών και οι αγορές τους έγιναν πιο συνειδητές. Οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν βάσει της εποχικότητας και έτσι διαφορετικά συστατικά θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι από το χειμώνα. Ποια είναι αυτά;

Υαλουρονικό οξύ, το πιο δημοφιλές από τα συστατικά

Eίναι μια πρωτεΐνη, που βασική της αποστολή είναι η σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να συγκρατήσει μέχρι και 6 λίτρα νερό! Αυτή ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά από το σύνολο, σχεδόν, των ενυδατικών παραγόντων. Επομένως, το καλοκαίρι είναι το life savior συστατικό. Το υαλουρονικό οξύ που περιέχεται στις καλλυντικές συνθέσεις , ανάλογα με το μοριακό του βάρος, είτε παραμένει στην επιφάνεια προσφέροντας άμεση λείανση και απαλότητα, είτε εισχωρεί σε μεγαλύτερο βάθος, «γεμίζει» εκ των έσω τις ρυτίδες και επαναφέρει την ελαστικότητα και τον όγκο στην επιδερμίδα.

Συστατικά περιποίησης καλοκαίρι
Oρός Intensive Hyaluronic,Institut Esthederm

Βιταμίνη C: Από τα συστατικά, είναι αυτό που λειτουργεί ως καλύτερος partner του αντηλιακού σας. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες πριν προλάβουν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Απαλύνει αισθητά τις δυσχρωμίες – πανάδες και κηλίδες- αναστέλλοντας τη δράση της τυροσινάσης- το βασικό ένζυμο που συμμετέχει στην παραγωγή μελανίνης. Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αποτρέπει την απώλεια νερού, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επιδιόρθωσης. Επιπλέον, όταν η βιταμίνη C περιέχεται σε υψηλές συγκεντρώσεις ή σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε σε αντηλιακά προϊόντα, έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει κατά πολύ την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 συστατικά περιποιήσης καλοκαίρι
Κρέμα νυχτός με αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνη, Q10 Energy, Nivea

Έλαιο Argan: Αποτελείται σε ποσοστό 99% από τριγλυκερίδια λιπαρών οξέων. Προσφέρει πολλαπλή δράση στο δέρμα και τα μαλλιά:  Προστατεύει και επανορθώνει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας στο πρόσωπο και το σώμα. Αντιμετωπίζει την ξηρότητα της ώριμης επιδερμίδας  Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, διεγείρει τις ανταλλαγές και την οξυγόνωση των κυττάρων και τους παρέχει θρεπτικά συστατικά. Καταπολεμά τη φυσιολογική γήρανση του δέρματος, προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων και την απώλεια ελαστικότητας. Δυναμώνει εύθραυστα νύχια και μαλλιά, προστατεύει την τρίχα από τις ακτίνες UV και τα χημικά των βαφών, ενυδατώνει και περιποιείται το τριχωτό της κεφαλής.

Συστατικά περιποίησης καλοκαίρι
Πολυχρηστικό έλαιο περιποίησης με έλαιο argan, Huile Prodigieuse, Nuxe

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ