Στους διαδρόμους των τηλεοπτικών καναλιών τη χαρακτηρίζουν ως τα χρυσά χέρια και όχι άδικα. Η εμπειρία και το ταλέντο της γνωστής make-uop artist διαφαίνονται σε κάθε look που δημιουργεί.

Τα 33 χρόνια της επιτυχημένης καριέρας της μόνο αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπορούν να προσδώσουν στο επαγγελματικό προφίλ της. Στην καρέκλα του μακιγιάζ της Ρόζα Βακονδίου έχουν καθίσει γυναίκες-θρύλοι της ελληνικής τηλεόρασης, όπως η Ρούλα Κορομηλά και η Έλλη Στάη. Τα τελευταία 11 χρόνια είναι στενή συνεργάτις της Κατερίνας Καινούργιου και ο άνθρωπος πίσω από τα πετυχημένα make-up look της. Γνωρίζοντας καλά τη δουλειά της και με στόχο πάντα την εξέλιξη, μοιράζεται μαζί μας μερικά από τα μυστικά της.

Πώς ξεκινήσατε στον χώρο του μακιγιάζ; Και ποια πιστεύετε ότι είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σας;

Η επαγγελματική πορεία μου ξεκίνησε με το άνοιγμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Έζησα την άνθηση της ελληνικής τηλεόρασης και είχα την τύχη να συνεργαστώ με θρύλους αυτής. Τα τελευταία 11 χρόνια είμαι δίπλα στην Κατερίνα Καινούργιου, με την οποία έχω μια πολύ καλή συνεργασία και είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Όλες ήταν σημαντικές και με οδήγησαν στο σήμερα. Η πορεία μου ήταν σταθερή και ανοδική. Προτεραιότητα ήταν πάντα το μεγάλωμα των παιδιών μου και εκτόνωνα τη δημιουργικότητά μου στη δουλειά. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εμένα κι αυτό το θεωρώ μεγάλη κατάκτηση.

Η make-up artist Ρόζα Βακονδίου με την Κατερίνα Καινούργιου.


Ποιες είναι οι δυσκολίες του τηλεοπτικού μακιγιάζ;

Νομίζω πως το μοναδικό που μπορεί να θεωρηθεί ως δυσκολία είναι ότι πρέπει συνεχώς να παραμένεις ενημερωμένος. Να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από το παρελθόν. Η απόδοση του φωτισμού, οι καινούριες κάμερες, οι κονσόλες δεν απαιτούν τα βαριά μακιγιάζ του παρελθόντος.
Αντιθέτως, πλέον τα τηλεοπτικά make-up looks είναι πιο ανάλαφρα και στόχος τους είναι να δείχνουν την επιδερμίδα φρέσκια και λαμπερή.

Πώς μπορούμε να διαλέξουμε την ιδανική απόχρωση foundation;

Για να επιτύχω την ιδανική απόχρωση και, φυσικά, να αποφύγω το εφέ μάσκας, χρησιμοποιώ δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Είναι πολύ σημαντικό οι αναγνώστριες να βρουν τον κατάλληλο υποτόνο για την επιδερμίδα τους. Αρχικά εντοπίζουμε αν η επιδερμίδα μας έχει ψυχρό ή θερμό υποτόνο και στη συνέχεια επιλέγουμε το κατάλληλο
foundation για εμάς.

Ποιο είναι το μυστικό για να διατηρηθεί το μακιγιάζ ανέπαφο στη ζέστη και την υγρασία;

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι ότι χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες foundation. Πιστεύουν ότι έτσι θα έχουν καλύτερη καλυπτικότητα και διάρκεια. Το μυστικό μιας βάσης με διάρκεια είναι η εφαρμογή μιας translucent πούδρας πάνω από αυτήν. Οι διάφανες πούδρες σταθεροποιούν το αποτέλεσμα και δεν δημιουργούν το εφέ λάσπης που προκύπτει ύστερα από μεγάλες ποσότητες foundation. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να απλώνουμε καλά το foundation, από πάνω προς τα κάτω. Αν το χνούδι του προσώπου ανασηκωθεί, τότε το προϊόν δεν θα γίνει ένα με την επιδερμίδα.

Ποιο είναι το αγαπημένο μακιγιάζ της Κατερίνας Καινούργιου και πώς μπορούμε να το αντιγράψουμε;

Η Κατερίνα αγαπά την ελαφριά βάση με διακριτικές φωτοσκιάσεις που θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Οι σκιές με χρωστικές στα χρώματα της terracotta είναι επίσης αγαπημένες της. Νομίζω ότι το signature μακιγιάζ της είναι το τραβηγμένο eyeliner. Η εφαρμογή θέλει εξάσκηση και σταθερότητα στο χέρι.
Εφαρμόζουμε το eyeliner με ανοιχτά μάτια και κοιτώντας ευθεία. Αν πάλι, αυτή η τεχνική δυσκολεύει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οδηγό, όπως tape, για να είναι η γραμμή ολόισια. Τυχόν αστοχίες τις
αφαιρούμε με λοσιόν και μπατονέτα.

Ποιο είναι το προϊόν μακιγιάζ που πρέπει να έχουμε όλες στο νεσεσέρ μας;

Θα πω δύο, μία ΒΒ cream και μάσκαρα.

Από το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφόρησε με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» (14-23 Αυγούστου).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ