Ίσως και να μην υπήρχε γυναίκα στη δεκαετία του 90 που να μην δοκίμασε έστω μια φορά το άρωμα Angel. Ωστόσο ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας θα μείνει στην ιστορία για πολλούς πιο σημαντικούς λόγους. Ο Thierry Mugler πέθανε σε ηλικία 73 ετών την Κυριακή 23 Ιανουαρίου από φυσικά αίτια.

Ο σχεδιαστής μόδας, με τη φουτουριστική ματιά στα σχέδιά του ήταν ο ιδρυτής της μάρκας Mugler. «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του κ. Manfried Thierry Mugler την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022», μοιράστηκε το επίσημο Instagram με τους θαυμαστές του. Δίπλα στη μαύρη φωτογραφία υπήρχε το σχόλιο: «Μακάρι η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη». Ο Mugler ήταν ένας σπουδαίος δημιουργός, ενώ έφτασε στο απόγειο της δόξας του τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Ξεκίνησε τη σχεδιαστική του καριέρα το 1971, αλλά δεν κυκλοφόρησε τη δική του συλλογή μέχρι το 1973. Τα σχέδιά του συχνά παρουσίαζαν bold, αιχμηρούς ώμους, υψηλή γοητεία και έντονη ραπτική. Συνήθιζε να ενσωματώνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας ή φουτουριστικές λεπτομέρειες στα σχέδιά του. Στο video clip του τραγουδιού Too Funky το 1992 του Τζορτζ Μάικλ είδαμε τις χαρακτηριστικές δημιουργίες του designer. Σημειώστε ότι ο Thierry ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που ανέβασε trans μοντέλα στην πασαρέλα.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο event. Μιλάμε για τη ρετροσπεκτίβα με τίτλο Thierry Mugler: Couturissime που λαμβάνει χώρα στο Musee Des Arts Decoratifs στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 24 Απριλίου 2022, το Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι θα παρουσιάζει την έκθεση Thierry Mugler, Couturissime, ένα project που ξεκίνησε, παρήγαγε και κυκλοφόρησε από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (MMFA) το 2019. Αυτή η μεγάλη και απαράμιλλη έκθεση θα επαναληφθεί το έργο του Thierry Mugler, ενός μοναδικού καλλιτέχνη που έχει φέρει επανάσταση στον κόσμο της μόδας, της υψηλής ραπτικής και του αρώματος σε όλη τη μεγάλη καριέρα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ