Ο Alessandro Michele, πρώην δημιουργικός διευθυντής της Gucci, διορίστηκε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Valentino.

Από τις 2 Απριλίου αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα. Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την είδηση της αποχώρησης του Pierpaolo Piccioli από τον οίκου που ίδρυσε ο Valentino Garavani.

Ο Michele παραιτήθηκε από τη θέση του στον οίκο Gucci τον Νοέμβριο του 2022 και η ανακοίνωση τερματίζει πολλά σενάρια των media για το επαγγελματικό του μέλλον. Ο σχεδιαστής είπε για το νέο του ρόλο στον οίκο με έδρα τη Ρώμη: «Είναι απίστευτη τιμή. Νιώθω την τεράστια χαρά και την τεράστια ευθύνη να συμμετάσχω σε έναν οίκο υψηλής ραπτικής που έχει τη λέξη “ομορφιά” χαραγμένη σε μια ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

Ο αγαπημένος των σταρ

Οι Alessandro Michele και Ντακότα Τζόνσον στην πρεμιέρα της ταινίας The Lost Daugther στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Michele είναι υπεύθυνος για έναν «αέρα» μαξιμαλισμού, ρευστότητας φύλου, geek chic που έφερε στον Gucci. Η αισθητική του ήταν το πολικό αντίθετο της ήσυχης πολυτέλειας που επικρατούσε πριν στον ιταλικό οίκο με το iconic διπλό G στο λογότυπο.

Οι Χάρι Στάιλς, Ντακότα Τζόνσον, Τζάρεντ Λέτο και Μπίλι Άιλις ήταν μόνο μερικοί θαυμαστές των σχεδίων του στην Gucci, στην οποία ο Μichele προσχώρησε το 2015.

Διαβάστε επίσης: Oίκος Gucci – Τέλος εποχής: Η ηχηρή αποχώρηση του ταλαντούχου Αlessandro Michele

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ