Τέλος εποχής για τον ιταλικό οίκο Valentino. Ύστερα από 8 χρόνια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Pierpaolo Piccioli, ο οποίος και για 25 χρόνια ανήκε στη σχεδιαστική ομάδα, αποχώρησε από τον «θρόνο» του. Ο αγαπημένος σχεδιαστής δεκάδων σταρ, όπως της Τζένιφερ Λόπεζ. της Ναόμι Κάμπελ αλλά και της Νίκολα Πελτζ δεν θα δημιουργεί πλέον για τον Valentino.

«Είμαι ευγνώμων στον Pierpaolo για τον ρόλο του ως καλλιτεχνικός διευθυντή και για το όραμά του, την αφοσίωση και τη δημιουργικότητα που έφερε τον οίκο Valentino στο σημείο που βρίσκεται σήμερα», δήλωσε ο CEO του ιταλικού luxury brand, Jacopo Venturini.

Σε μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Piccioli έγραψε: «Δεν έχουν όλες οι ιστορίες μία αρχή ή ένα τέλος, κάποιες ζουν ένα αιώνιο παρόν που ακτινοβολεί τόσο δυνατά που δεν θα δημιουργήσει σκιές. Είμαι στην εταιρεία 25 χρόνια και για 25 χρόνια υπήρξα και έζησα με ανθρώπους που ύφαιναν αυτή την όμορφη ιστορία που είναι δική μου και δική σας. Τα πάντα υπήρξαν και υπάρχουν χάρη στους ανθρώπους που γνώρισα, με τους οποίους δούλεψα, με τους οποίους μοιράστηκα όνειρα και δημιούργησα την ομορφιά, με τους οποίους έχτισα κάτι που ανήκει σε όλους και όλα αυτά παραμένουν αναλλοίωτα και απτά. Αυτή την κληρονομιά αγάπης, ονείρων, ομορφιάς και ανθρωπιάς, την κουβαλάω μαζί μου, σήμερα και για πάντα. Αυτή είναι ομορφιά που δημιουργήσαμε: ζωή, ελπίδα, ευκαιρία, ευγνωμοσύνη και οι άνθρωποι μου, η καρδιά μου και η αγάπη που σου δίνει όλες τις δυνατότητες του κόσμου, ειδικά εκείνες που δεν θα μπορούσες να φανταστείς μόνος. Χάρη στον κύριο Valentino και τον Giancarlo Giammeti που με ευλόγησαν με την εμπιστοσύνη τους, χάρη σε κάθε άνθρωπο που το έκανε πραγματικότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ήταν προνόμιο και τιμή να μοιραστώ το ταξίδι μου και τα όνειρά μου μαζί σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ