Η Πανσέληνος Αυγούστου σχηματίζεται στις 12 του μήνα στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα με την συμμετοχή της Αφροδίτης, του Άρη, του Κρόνου, του Ουρανού και του Πλούτωνα οι οποίοι σχηματίζουν δυσαρμονικές όψεις.

Επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού ( Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος). Η επιρροή της είναι έντονη και καθοριστική

Είναι σκόπιμο να αποφευχθούν ριψοκίνδυνες ενέργειες, επιθετική συμπεριφορά, ή επίδειξη δύναμης. Προβλήματα υγείας δεν πρέπει να παραμεληθούν και να μην αγνοηθούν οικονομικές εκκρεμότητες. Σε γενικότερες γραμμές πρόκειται για ένα δύσκολο διάστημα με εμφανή τα τρέχοντα παγκόσμια προβλήματα. Γεωλογικές διαταραχές και πυρκαγιές θεωρούνται πολύ πιθανές εκδοχές, όπως επίσης καρδιολογικά και κυτταρικά περιστατικά στον τομέα της υγείας. Στην Ελλάδα η κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά προβλέπεται επεισοδιακή.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου, επιφανειακά φαίνεται ευχάριστη, αλλά οι συνέπειές της είναι καταιγιστικές και θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμμετοχή του Κρόνου την κάνει σκληρή, πολλοί άνθρωποι θα πικραθούν και του Ουρανού την κάνει  επιρρεπή σε ατυχήματα.

Θα παίξει σημαντικό ρόλο στα επαγγελματικά πολλών ανθρώπων. Στις ερωτικές σχέσεις θα είναι καταλυτική. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Θα συμβάλλει στη σύναψη σχέσεων, θα τονίσει τις έντονες συγκινήσεις  και τη λίμπιντο. Οι έρωτες που γεννιούνται αυτήν την περίοδο θα είναι επεισοδιακοί και έντονοι, αλλά ταυτόχρονα είναι καταδικασμένοι σε μικρή διάρκεια, ή σε δυσκολίες που θα ακολουθήσουν μετέπειτα, ενώ τώρα είναι αφανείς. Εκείνοι όμως που θα χωρίσουν από μακρόχρονη σχέση αυτήν την περίοδο, να ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθούν, ποτέ! Το πιο δύσκολο και το εμπόλεμο σε αυτήν την Πανσέληνο, το κάνει ο Άρης που συμμετέχει ξώφαλτσα καθώς διανύει τις τελευταίες μοίρες του Ταύρου και λειτουργεί σαν βόμβα και με έναν αιφνίδιο τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η καθημερινότητα θα είναι έντονη και οι ψυχαγωγικές παρορμήσεις πολύ δυνατές.  Οι συνέπειες επίσης αυτής της Πανσελήνου θα βγουν κυρίως στο τέλος Οκτώβρη και αρχές Νοέμβρη, όταν οι προσεχείς εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν στον σταθερό σταυρό του ζωδιακού, ηλιακή και σεληνιακή, θα ενεργοποιήσουν έντονα την αρνητική πλευρά αυτής της σεληνιακής επιρροής.

Πάντως εκείνο που παρατηρείται, παρά την διαφορετική διαδοχική σειρά των φεγγαριών εφέτος, είναι η κυριαρχία μιας ασάφειας και ενός χάους, μιας απροσδιόριστης μελαγχολίας και μιας εσωστρέφειας. Αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη δυσαρμονία Ουρανού – Κρόνου και στο κλίμα της αβεβαιότητας λόγων πανδημίας, αλλά αργότερα και πολέμου και φυσικά στην αύξηση του κόστους ζωής, που θα συνεχιστεί ακάθεκτη μέχρι το τέλος του 2024.

Όλος αυτός ο πόνος και ο ανθρώπινος προβληματισμός είναι ένα βαρύ σύννεφο, μη ορατό, που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι μια διεργασία σπονδυλωτών αλλαγών στην ιστορία της Ανθρωπότητας και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι να τερματιστεί αυτή η διαδικασία. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τη ζωή του και δυο παράγοντες είναι τα σωσίβια στοιχεία. Πρώτον, η προσαρμογή σε οτιδήποτε είναι μη αναστρέψιμο, δεύτερον η καταπολέμηση του φόβου και τρίτον η αντικατάσταση της ελπίδας με συγκεκριμένους προορισμούς που βάζει ο καθένας από εμάς. Χρειάζεται η εποχή, αντοχή, αντίληψη και εργατικότητα. Ουσιαστικά ζούμε μια πλουτώνια εποχή , που μας θυμίζει τους μύθους του Δαμοκλή, του Τάνταλου και του Σίσυφου.  Ο Δαμοκλής εκπροσωπεί τον φόβο που τον κρατάει άπραγο, ο Τάνταλος την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πιει νερό από τη λίμνη, αλλά ο Σίσυφος που εκπροσωπεί την επαναλαμβανόμενη προσπάθεια, που οδηγεί στη λύτρωση, είναι αυτό που πρέπει να ενστερνιστούμε τώρα.

Διαβάστε αναλυτικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη στο oroskopos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ