Η παράσταση « Ο Μικρός Πρίγκιπας» από την ομάδα «Όνειρο είναι» είναι μια παιδική παράσταση από αυτές που ενθουσιάζεται όχι μόνο το παιδί αλλά και ο γονιός και μπορείτε να την απολαύσετε κάθε Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη. Έχει γίνει με μεράκι κέφι και πολύ πάθος και είναι μια δημιουργία των ηθοποιών Αναστάστη Κολοβού και Σωτήρη Ταχτσόγλου.

Η ομάδα «Όνειρο είναι», είναι μια μικτή συμπεριληπτική ομάδα, στην οποία συμμετέχουν και καλλιτέχνες με αναπηρία. Το ρόλο του μικρού πρίγκιπα, παίζει μονάδικά ο Χρήστος Καρνάβας που έτυχε να γεννηθεί τυφλός. Όμως όπως λέει η «Αλεπού» (Μαρία Παπαϊωάννου) στον Μικρό Πρίγκιπα, «μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά… την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια». Υπέροχοι στους ρόλους τους είναι και η Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου και ο Gerald Stakaj, ενώ με μοναδική μαεστρία θα μας κάνει να συγκινηθούμε ο Αναστάστης Κολοβός και να γελάσουμε μέχρι δακρύων ο Αλέξανδρος Τρανουλίδης και ο Σωτήρης Ταχτσόγλου.

Αίσθηση κάνουν και τα τραγούδια και η μουσική της παράστασης σε πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Ευαγγελινού και στίχους της Μίνας Βραμοπούλου και της Μελίνας Παγώνη.

Όμορφη στιγμή της παράστασης ο χορός με αμαξίδιο από τον Γιώργο Χρηστάκη και την Έλλη Μπογιάκη.

Ποια είναι η συμπεριληπτική ομάδα « Όνειρο είναι»

Η ομάδα «Όνειρο είναι», είναι μια μικτή συμπεριληπτική ομάδα (συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία). Στόχος της θεατρικής ομάδας, είναι να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και κάθε είδους στερεότυπα στην τέχνη. Βασικός της δε στόχος, είναι να επισημάνει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων, όπως και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη. Η ομάδα τέχνης «Όνειρο είναι», δημιουργήθηκε το 2023 απ’ τους ηθοποιούς Αναστάση Κολοβό και Σωτήρη Ταχτσόγλου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:


“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, έπειτα από την πρεμιέρα του στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, το καλοκαίρι του 2023, στο Bobos Arts Festival και το συνεχόμενο sold out στο «Από Μηχανής» Θέατρο, θα προσγειωθεί από το γαλαξιακό ταξίδι του στην Αθήνα στο «θέατρο Αλκμήνη». Η ομάδα «Όνειρο είναι», θα είναι εκεί να τον υποδεχτεί και να ξεδιπλώσει μαζί του την όμορφη ιστορία του.

Σας περιμένουμε για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του μικρού πρίγκιπα. Ελάτε να ανακαλύψουμε με τους μικρούς μας φίλους τα νοήματα του έργου που έχουν να κάνουν με την φιλία, την αγάπη, την αφοσίωση, την αποδοχή, την αγάπη για το περιβάλλον αλλά κυρίως να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε αυτό που δυστυχώς τα περισσότερα δεν μαθαίνουν μεγαλώνοντας…ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ!
Όπως λέει και η Αλεπού στον μικρό πρίγκιπα… «μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά… την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια».


Η παράσταση κατόπιν συνεννόησης είναι προσβάσιμη στην νοηματική γλώσσα, από την υπέροχη Σοφία Ρομπόλη και απευθύνεται σε παιδιά 3 εως 103 χρόνων. Επίσης έχει τη δυνατότητα, να μεταφερθεί σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, πολύ ευέλικτα με μικρό κόστος στην Αττική αλλά και στην επαρχία.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Διασκευή κειμένου – Σκηνοθεσία: Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Ψυχογράφημα ρόλων: Αθανασία Κούσουλα (Σύμβουλος ψυχικής υγείας)
Παίζουν: Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Χρήστος Καρνάβας, Μαρία Παπαιωάννου, Γιάννης Μητάς, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Γιώργος Ζαπάκας, Gerald Stakaj.
Χορεύουν με αναπηρικό αμαξίδιο: Γιώργος Χρηστάκης, Έλλη Μπογιάκη
Μουσική-σύνθεση: Δημήτρης Ευαγγελινός
Στίχοι τραγουδιών: Μίνα Βρανοπούλου, Μελίνα Παγώνη
Σκηνικά κοστούμια: Ανθή Πετρουλάκη,
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού
Trailer: Σπύρος Ρασιδάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Χαλκιά
Φωτογραφίες: Γιώργος Ζακάπας, Βασίλης Καζής
Δημόσιες σχέσεις: Χαρά Ευδαίμων

Το πρόγραμμα των παραστάσεων
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
• Πρεμιέρα: 7 Ιανουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα: 15.00
• 14 Ιανουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα: 15.00
• 21 Ιανουαρίου 2024, Κυριακή, ωρα: 12:00
• 28 Ιανουαρίου 2024, Κυριακ, ωρα: 12:00

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
• 4 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα: 12:00
• 11 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα: 12:00
• 18 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα: 12:00
• 25 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα: 12:00

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ