Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και όλοι οι ερωτευμένοι ψάχνουν έξυπνες και full of chocolate συνατγές για να γλυκάνουν το έτερον ήμισυ. Αν ανήκετε στους ρομαντικούς που θέλουν να περιποιηθούν τον σύντροφό τους με μια γλυκιά συνταγή σας έχουμε την ιδανική λύση. Η Valentine’s Day επιβάλλει γλυκό και αυτές είναι τρεις σοκολατένιες συνταγές για να γλυκάνετε τον σύντροφό σας.

Δείτε για την Valentine’s Day τις τρεις πιο σοκολατένιες συνταγές

Σοκολατένια γλειφιτζούρια σε σχημσ καρδιάς

Υλικά (για 6 με 8 τεμάχια)

Θα χρειαστείτε μια βάση σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς και χάρτινα ξυλάκια για γλειφιτζούρια.

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα της επιλογής σας (μαύρη ή γάλακτος)
  • μερικές σταγόνες φυσικού εκχυλίσματος από σμέουρα
  • 3 κουταλιές της σούπας κατεψυγμένα σμέουρα

Εκτέλεση

  • Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετήστε την σε ένα καθαρό στεγνό μπολ, ανθεκτικό στη θερμότητα.
  • Βάλτε το μπολ σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μην αφήσετε το βραστό νερό να ακουμπήσει τη σοκολάτα) και αφήστε την να λιώσει σιγά σιγά (μπεν μαρί).
  • Προσθέστε στη λιωμένη σοκολάτα το εκχύλισμα από τα σμέουρα και ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθεί.
  • Τρίψτε λίγα από τα κατεψυγμένα κομμάτια σμέουρου στη φόρμα σιλικόνης και προσθέστε τα χάρτινα ξυλάκια για γλειφιτζούρια.
  • Βλάλτε τη σοκολάτα από τη φωτιά και τοποθετήστε τη προσεκτικά στη φόρμα.
  • Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Μόλις σταθεροποιηθούν αφαιρέστε μαλακά τη φόρμα της σιλικόνης και σερβίρε τε.

Φοντί σοκολάτας με φράουλες σε σχήμα καρδιάς

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 10 μεγάλες γινωμένες φράουλες
  • μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τις φράουλες.
  • Χρησιμοποιείστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να αφαιρέσεραι το κοτσάνι από τις φράουλες
  • Στην κορυφή της φράουλας αφαιρέστε ένα μικρό κομμάτι σε σχήμα V, ώστε να μοιάζουν με καρδιά. Επαναλάβετε και για τις 10 φράουλες.
  • Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετήστε την σε ένα καθαρό στεγνό μπολ, ανθεκτικό στη θερμότητα.
  • Βάλτε το μπολ σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μην αφήσετε το βραστό νερό να ακουμπήσει τη σοκολάτα) και αφήστε την να λιώσει σιγά σιγά – (μπεν μαρί).
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέστε το μπούτοβο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Τοποθετήστε σε ένα μπολ τη ζεστή σοκολάτα και αφήστε τους καλεσμένους να βουτήξουν τις φράουλες στο ζεστό μείγμα.

Σοκολατένιο fudge cake

Υλικά (για 6 με 8 μερίδες)

Για την τούρτα

  • 175 γραμμάρια μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 175 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι
  • 175 γραμμάρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια σκόνη κακκάο
  • λίγο αλάτι

Για το γλάσο

  • 225 γραμμάρια βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
  • 60 γραμμάρια μαύρης ακατέργαστης ζάχαρης
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • βρώσιμα λουλούδια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λαδώστε και τοποθετήστε σε μια σειρά δυο βάσεις 20 εκατοστών η καθεμία για το παντεσπάνι της τούρτας.
  • Τοποθετήστε το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρι σε ένα κάδο του μίξερ και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει. Σταδιακά προσθέστε τα αυγά και το σιρόπι και ανακατεύστε.
  • Κοστινίστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη σκόνι κακκάο και το αλάτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και ενσωματόστε το με το μείγμα στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο σώμα.
  • Τοποθετείστε το μείγμα στις δυο βάσεις (μικρά ταψάκια) και ψήστε για 30 με 35 λεπτά στον φούρνο μέχρι να γίνει ελαστικό κι όταν τοποθετείτε μέσα το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  • Βγάλτε τα από τον φούρνο. Αφήστε τα για πέντε λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τη βάση και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  • Για να φτιάξετε το γλάσο τοποθετήστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  • Αρχίστε να τα ζεσταίνετε το μείγμα, ανακατεύοντας το μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει και έχουν ενσωματωθεί όλα τα υλικά αποκτώντας μια γυαλιστερή υφή, τοποθετήστε το σε ένα μπολ να στεγνώσει, σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα, μέχρι να παγώσει να να μπορείτε να το αλείψετε στα παντεσπάνια.
  • Όταν παγώσει το κέικ τοποθετείτε τη μισή γέμιση ανάμεσα στα παντεσπάνια και το υπόλοιπο στην κορυφή. Απλώστε με μια μαρίζ και διακοσμήστε με τα βρώσιμα λουλούδια.

Διαλέξτε για τη valentine’s Day μια από τις παραπάνω συνταγές και θα εντυπωσιάσετε τον σύντροφό σας.

Styling & συνταγές: Victoria Gray.

Φωτογραφίες: Clive Shalice

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ