Σας αρέσουν οι εύκολες, γρήγορες και δοκιμασμένες συνταγές; Για εσάς που δεν θέλετε να ξοδέψετε όλη τη μέρα στην κουζίνα, αλλά θέλετε μια γλυκιά αλχημία μέσα στον χειμώνα, ο Άκης Πετρετζίτης έχει την τέλεια συνταγή για σπιτικό κέικ σοκολάτας. Ο γνωστός σεφ μας δίνει την πιο εύκολο συνταγή του και χρφειάζεται μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας για το πιο λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το κέικ σοκολάτας που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης δεν θα σας απογοητεύσει.

Δείτε τη συνταγή για το κέικ σοκολάτας που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης:

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. κακάο
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

κακάο
ζάχαρη άχνη
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών, συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα στερεά υλικά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα κέικ 28 εκ. με τρύπα και βάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Σερβίρουμε με κακάο, άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα.

Δείτε εδώ το video με τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ