Πώς και πώς περιμένουμε όλοι το Πάσχα και φυσικά θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας με τις πιο ευφάνταστες, αλλά και νόστιμες συνταγές. Και επειδή σε όλα τα πασχαλινά τραπέζια σίγουρα θα υπάρχουν τα αγαπημένα τσουρέκια (δες εδώ συνταγή) και τα πασχαλινά κουλουράκια (δες εδώ συνταγή), ο Χρήστος Βέργαδος μας προτείνει μια εναλλακτική πρόταση για το γλυκό του πασχαλινού τραπεζιού.

Η μους φράουλα είναι αναμφίβολα ένα γρήγορο, δροσερό και ανάλαφρο γλυκό που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για τον πουρέ φράουλας

350 γρ φράουλες

30 γρ ζάχαρη

Για την μούς

3 κρόκοι

100 γρ ζάχαρη

12 γρ (6 τμχ) φύλλα ζελατίνης

200 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον πουρέ φράουλας:

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζάχαρη και τις φέρνουμε σε βρασμό για περίπου 1 λεπτό.

Ετοιμάζουμε τη μους:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαν σαντιγί.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε ενα μπολ με αρκετά κρύο νερο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι σχεδόν να ασπρίσουν. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων, λίγο λίγο σε συνεχή ροή, τον καυτό πουρέ φράουλας και ομογενοποιούμε. Κατόπιν στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε.

Φορμάρουμε σε τσέρκι τούρτας ή ποτήρι, και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Τέλος γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και έξτρα πουρέ φράουλας και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ