Πάσχα χωρίς να μυρίσει μαχλέπι από το ψήσιμο του τσουρεκιού στο σπίτι δεν γίνεται. Αν το πασχαλινό τσουρέκι είναι μια από τις συνταγές που θεωρείτε δύσκολη, ο pastry chef Χρήστος Βεργάδος μας δίνει τα τέλεια tips για σίγουρη επιτυχία.

Αυτή είναι η πιο εύκολη και γευστική συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι που θα σας ενθουσιάσει. Τα στάδια είναι ευκολά και απλά και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή και αγάπη!

Υλικά για πασχαλινό τσουρέκι

Για το προζύμι

250 ml νερό

250 ml γάλα

500 γρ. αλεύρι δυνατό

100 γρ. νωπή μαγιά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι δυνατό

400 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

6 αυγά

15 γρ. μαχλέπι τριμμένο

15 γρ. κακουλέ τριμμένο

3 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το προζύμι.
  • Διαλύουμε ένα μικρό μέρος της ζάχαρης με τη μαγιά στο χλιαρό νερό με το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το προζύμι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου.
  • Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει ζύμη.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμώδες βούτυρο και ξαναζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη.
  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο, ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε σε σχήμα και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
  • Αλείφουμε με μείγμα από κρόκο και γάλα και ψήνουμε αρχικά στους 160 βαθμούς και μετά το πρώτο δεκάλεπτο στους 140 για περίπου μισή ώρα.

Βρείτε τον Χρήστο Βεργάδο στο Instagram: cvpastry 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ