Tο Πάσχα πλησιάζει και οι κουζίνες μυρίζουν ήδη φρέσκα υλικά και μυρωδιές από νόστιμα γλυκά. Ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά που είναι all time classic για τις γιορτές είναι τα πασχαλινά κουλουράκια. Αρέσουν σε όλους, συνδυάζονται με κάθε στιγμή της ημέρας και είναι η ευκαιρία για να μπουν οι μαμάδες στην κουζίνα με τα παιδιά και να μεγαλουργήσουν.

Ο pastry chef, Χρήστος Βεργάδος μας δίνει την πιο γευστική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.

Υλικά για τα πασχαλινά κουλουράκια:

Για τη ζύμη

250 γρ βούτυρο

270 γρ ζάχαρη

3 κρόκους αυγού

250 γρ γάλα

2 κ.σ. κονιάκ

800 γρ αλεύρι

1/2 κ.γ. σόδα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

4 βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκαλι

Για το άλειμμα

1 αυγό

50 γρ γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Κατόπιν ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο από το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει).
  • Πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα αλείφουμε στην επιφάνεια τους με το μείγμα αυγό και γάλα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.

Βρείτε τον Χρήστο Βεργάδο στο Instagram: cvpastry 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ