Ένα πολύ αγαπημένο γλυκό έφτιαξε ο σεφ της εκπομπής «Super Κατερίνα» Γαβριήλ Νικολαΐδης: κορμό με λευκή και μαύρη σοκολάτα με πουράκια.

Από το συγκεκριμένο γλυκό αποτελούνταν η τούρτα στον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κάθριν τον Απρίλιο του 2011. Ήταν και ένα από τα αγαπημένα της βασίλισσας Ελισάβετ.

Για τον κορμό της λευκής σοκολάτας με πουράκια θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ βούυρο
  • 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 180 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 500 γρ. πουράκια

Για τον κορμό μαύρης σοκολάτας με πουράκια θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτι (400ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 200 γρ. πουράκια

Για την εκτέλεση της συνταγής δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή «Super Κατερίνα»:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ